Chelsea on kärsinyt koko kauden ajan suhteellisen suuresta keskushyökkääjäongelmasta. Joukkue on antanut mahdollisuuksia Olivier Giroudille, tammikuussa Atlético Madridiin lainatulle Álvaro Moratalle ja samoihin aikoihin AC Milanista lainatulle Gonzalo Higuainille, mutta kukaan ei ole onnistunut odotetulla tavalla.

Yksi Chelsea-kärki on samaan aikaan pelannut fantastisen kauden Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Aston Villassa lainalla ollut Tammy Abraham oli joukkueen avainpelaaja, kun ryhmä varmisti nousunsa takaisin Valioliigaan karsintojen kautta.

Giroud, Higuain ja Morata tekivät Chelsealle tällä kaudella yhteensä 12 valioliigamaalia. Jos laskee mukaan lainapelaajien sarjaosumat muissakin kauden joukkueissaan (AC Milan ja Atlético), joita he ovat edustaneet tämän kauden aikana, on kolmikon maalisaldo 24 osumaa.

Abraham puolestaan teki Mestaruussarjassa 37:ssä ottelussa 25 maalia. Useiden mielestä hän ansaitsee reilun mahdollisuuden Chelseassa, kun hän palaa seuraan lainalta kesällä.