Mestaruussarjan Middlesbrough kertoi perjantaiaamuna nimittäneensä Jonathan Woodgaten päävalmentajakseen. Pelaajauransa Borossa kolme vuotta sitten päättänyt entinen puolustaja ottaa joukkueen komentoonsa kolmen vuoden sopimuksella.

Woodgaten lähes kaksi vuosikymmentä jatkunut ammattilaisura kentän puolella tutustutti tämän jos jonkinlaisiin ympyröihin. Ensimmäisenä listalla silmiin osuu Real Madrid -pesti; nyt 39-vuotias siirtyi suurseuraan Newcastlesta vuonna 2004. Parin vuoden kuluttua tästä tuli tutuksi juuri Middlesbrough. Seurojen välinen lainaruletti päättyi reilua vuotta myöhemmin, kun englantilaisseura osti Woodgaten itselleen. Loppupuolelle aktiiviuraa mahtuivat vielä jaksot Tottenhamissa ja Stokessa.

Edellinen Boro-luotsi Tony Pulis sai lähteä seurasta, ja Woodgate ilmaisi heti halunsa pestin perimiseen, oltuaan kokeneen valmentajan tiimissä jo aiemmin. Kakkosmiehekseen uusi päävalmentaja saa vanhan pelitoverinsa Leedsistä ja Spursista, Robbie Keanen.

– Entinen kapteenimme saa avukseen myös Irlannin maajoukkuevalmennuksessa toimivan Keanen, Leo Perovichin, sekä maalivahtivalmentajakseen Danny Coynen, täydennettiin seuran tiedotteessa.

Ehdokkaita toimeen riitti.

– Pulisin lähdön jälkeen kiinnostus valmennustehtäviämme kohtaan oli valtaisa, ja keskustelimme sekä englantilaisten, että muualta tulevien kandidaattien kanssa. Tämän prosessin aikana meille selvisi, että Jonathan Woodgate on ylivoimaisesti paras vaihtoehtomme. Hänen tiiminsä tuo meille valtavan määrän tietoa ja kokemusta.

Middlesbrough sijoittui päättynellä kaudella Mestaruusarjassa seitsemänneksi, jääden vain pisteen päähän playoff-paikasta.