Manchester City voitti sunnuntaina Liverpoolin Wembleyllä Community Shieldissä rangaistuspotkujen jälkeen.

Manchester Citystä tuli samalla ensimmäinen seura englantilaisessa jalkapallohistoriassa, joka on voittanut neljä pokaalia yhden kalenterivuoden aikana. Manchester City voitti keväällä Valioliigan, FA Cupin ja Liigacupin.

Pep Guardiolan miehistö meni kamppailussa johtoon avausjakson 12. minuutilla. David Silva syötti maalin edessä odottaneelle Raheem Sterlingille, jolla oli helppo työ siirtää Manchester City johtoon. Liverpool-vahti Alisson sai kätensä väliin, muttei kyennyt estämään maalin syntymistä.

Manchester Cityn avauskokoonpanossa ollut Leroy Sané joutui jättämään kentän välittömästi Sterlingin maalin jälkeen. Liverpoolin Trent-Alexander Arnold taklasi Sanéa, eikä saksalainen kyennyt jatkamaan ottelua. Sané on yhdistetty vahvasti siirtohuhuissa Bayern Müncheniin.

Liverpool tasoitti kamppailun toisella jaksolla vartti ennen päätösvihellystä. Virgil van Dijk keskitti pallon boksin laidalta maalin eteen vapaapotkun jälkitilanteessa, ja Joël Matip puski pelivälineen ohi loistavan ottelun pelanneen Claudio Bravon. Bravo piti Manchester Cityä pystyssä toisella jaksolla, kun Liverpool haki vimmatusti tasoitusmaalia.

Bravo nousi Manchester Cityn sankariksi torjuttuaan rangaistuspotkukilpailussa Georginio Wijnaldumin rangaistuspotkun. Manchester City voitti lopulta rangaistuspotkukilpailun, ja voitti siten kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa.