Mestarien ligan voittaja Liverpool kohtasi Euroopa-liigan voittaja Chelsean UEFA Super Cupissa Istanbulissa keskiviikkoiltana – ratkaisu tosin venyi torstain puolelle.

Rankkareiden jälkeen voittajaksi selvisi Liverpool.

Ottelusta näki selkeästi, että joukkueiden kaudet ovat vasta alussa – niin pahasti kumpikin osapuoli jaksoittain jäätyi oman pelaamisensa suhteen.

Olivier Giroud vei Bluesin johtoon joukkueen pitkän hyvän jakson jälkeen, 36. minuutilla. Loistavasti koko ottelun pelannut N’Golo Kanté syötti Christian Pulisicille hyvään tilaan, jota amerikkalainen teki itselleen vielä lisää, ja syötti kärkimiehen vapaaseen paikkaan. Adrian Liverpool-maalilla oli vailla mahdollisuuksia takakulmaan suuntautuneen sijoituksen edessä.

It took Christian Pulisic 68 minutes of competitive football to provide his first assist for Chelsea.

Looking electric on the left-wing. ⚡️

Pulisic iski itse pallon ohi Adrianin jo toistamiseen, vain hetkeä avausosuman jälkeen. Maali hylättiin kuitenkin selkeänä paitsiona.

Tauolle mentiin Chelsean vähintäänkin ansaitussa 1-0 -johdossa. Giroudillle europelit todella maistuvat.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Magnifique. 👌

#SuperCup

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🔵 Giroud has scored 12 goals in 16 appearances in European competition for Chelsea ⚽️

#SuperCup

Jürgen Klopp otti paluun tehneen Alex Oxlade-Chamberlainin kentältä toiseksi jaksoksi pois, tilalle Roberto Firmino.

Vaina pari miniitta ottelun uudelleen käynnistymisen jälkeen Liverpool vältti niukasti paitsion, ja Firmino pääsi neppaamaan pallon Sadio Manélle; 1-1. Liverpool-hyökkääjien keskinäinen pommituskilpailu kiristyi entisestään.

Goals scored in European competition for Liverpool:

🔴 Sadio Mané (16)
🔴 Mohamed Salah (16)
🔴 Roberto Firmino (16)

The front three are all tied up.

Tasoituksen jälkeen muistui mieleen myös, että ottelu pelattiin Turkin maaperällä; katsomossa syttyi ensimmäinen soihtu.

Firminon tulo kentälle herätti Liverpoolin hyökkäyspelin, eikä johtoasema pian tasoituksen jälkeen ollut kaukana.

Reilun tunnin pelin jälkeen Klopp haki jälleen Chelsean haltuun päätyneelle keskikentälleen uutta virtaa; ulos James Milner, sisään Georginio Wijnaldum.

Ottelun avausmaalin tekijä vaihtui 74. minuutilla Tammy Abrahamiin, ja samalla maalin syöttäjä Mason Mountiin.

Välittömästi vaihdon jälkeen Kepa Chelsean maalilla pääsi todellisiin töihin, ehtiessään juuri ja juusi Mohamed Salah’n laukauksen tielle. Virgil van Dijk jatkoi pallon edelleen – torjunnan kautta ylärimaan.

Reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä peliaikaa Mané hyödynsi Cesar Azpilicuetan pienen tönäisyn selkäänsä täydellisesti. Vapaapotku vaarallisesta paikasta keskeltä, ja Blues-kipparille ottelun ensimmäinen varoitus. Salah itse ampui vaparin muuriin, ja sitä seuranneen kulmapotkun ensimmäiseen Chelsea-pelaajaan.

Mount teki ottelun toisen – oikein hylätyn – paitsiomaalin viimeisen kympin ollessa jo käynnissä.

90 minuuttia ja jatkominuutit eivät riittäneet kannun kohtalon ratkaisemiseen, siirryttiin siis 2×15 minuutin jatko-otteluun.

Jatkoilla nopeaa toimintaa

95 minuutilla iski sama kaksikko kuin Liverpoolin tasoitusmaalissa. Firmino sai syötettyä aivan päätyrajalta Manélle, joka jätti Kepan totaalisesti vaille mahdollisuuksia; 2-1.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Abraham pääsi läpi, ja Adrian kopautti tätä juuri riittävästi rangaistuspotkun tuomitsemiseksi. Jorginho huiputti veskarin, ja tasoitti pelin siirrollaan oikeaan alakulmaan. Ensimmäisen lisävartin jälkeen oltiin siis edelleen tasoissa.

Adrian nappasi hurjan torjunnan 113. minuutilla, kun Mount pääsi yrittämään aivan boksin rajalta. Veto ei painunut aivan riittävästi laitaan.

Pelaajien väsymys alkoi viimeisillä minuuteilla olemaan sitä luokkaa, että ottelun ratkaiseminen pilkkukisalla oli paikallaan.

Yhdeksän pilkkua upposi

Firmino asteli pilkulle ensimmäisenä, pallo vasemmalle alas. Jorghino teki käytännössä täsmälleen saman – italialaiselle siis illan toinen rankkariosuma.

Jatko-ottelun lopussa pahan krampin saanut Fabinho upotti vetonsa myös. Ross Barkley ampui voimalla tilanteen edelleen tasoihin.

Divock Origin vedon tielle Kepa ehti – pallo kuitenkin veskarin kyljen kauttaa verkkoon. Mount osoitti hämmentäviä hermoja vastauksessaan – pallo vasemmalle ylös.

Trent Alexander-Arnold ampui samaan kulmaan kuin Origi, Kepa jälleen lähellä – muttei riittävän lähellä torjuntaa. Emerson pommitti keskelle verkkoa.

Salahin vedolle Chelsea-vahti ei mahtanut yhtään mitään. Adrian nousi Liverpoolin sankariksi, torjumalla keskelle suuntautuneen Abrahamin vedon.