Lokakuussa pelatussa Bulgarian ja Englannin välisessä EM-karsintaottelussa vierasjoukkue Englannin pelaajat joutuivat ikävällä tavalla rasismin kohteeksi. Yleisöstä kuultiin muun muassa ”apinahuutoja”, sekä siellä nähtiin natsitervehdyksiä.

Lue lisää tästä.

UEFA määräsi tiistaina sanktiot kyseistä tapauksesta. Bulgaria joutuu pelaamaan kaksi seuraavaa kotiotteluaan tyhjällä stadionilla. Lisäksi sille annettiin reilun 74 000 euron sakot. Stadionrangaistuksista toinen on ehdollinen kahden vuoden ajan.

Lisäksi Bulgarian jalkapalloliitolle annettiin 10 000 euron sakot, syynä kansallislaulun aikana tapahtunut häiriökäyttäytyminen. Ja sen tulee myös laittaa esille seuraavassa kotiottelussaan UEFA:n ”Ei rasismille” -plakaatti.

Rasisminvastaisen järjestön Kick It Outin mukaan Englannin jalkapalloliitto (FA) on tyytyväinen päätöksen nopeuteen, mutta ei sanktioihin.

Toinen rasismia vastaan taisteleva järjestö, FARE, oli myös pettynyt tuomioihin. Heidän mielestään Bulgaria olisi pitänyt sulkea kokonaan pois meneillään olevista karsinnoista.

Lähde: Sky Sports