Skottijätti Rangersissa pelaava Huuhkajien luottomies Glen Kamara on tuttu mies entiselle Suomen A-maajoukkueen kapteenille Janne Lindbergille. Itsekin Skotlannissa urallaan pelannut keskikentän taistelija on seurannut tarkalla silmällä entisen maajoukkuevalmennettavansa otteita Skotlannin Valioliigassa.

– Glenin tilanne on mielestäni tällä hetkellä erittäin hyvä. Hän saa paljon vastuuta ja Rangersin pelillinen taso ja intensiteetti palvelee hyvin kehitystä, Lindberg toteaa Valioliiga.comille.

Nykyään Vaasan Palloseurassa vaikuttavan Lindbergin mukaan ero U21-maajoukkueessa pelanneen ja nykyisen Kamaran välillä on suuri.

– Pelillisesti Glenin liike on terävöitynyt ja tilannenopeus on nyt aivan eri tasolla. Erityisen iloinen olen hänen jatkuvasti parantuneista pitkistä syötöistään. Ne eivät vielä muutama vuosi sitten olleet aivan yhtä korkealla tasolla. Tietty passiivisuus on myös karissut otteista. Nyt näyttää siltä, että Glen nauttii saadessaan toteuttaa itseään Steven Gerrardin ohjauksessa. Ei muuten yhtään huonompi valmentaja, kun mietitään Glenin pelipaikkaa, Lindberg heittää.

Lindbergin mukaan Kamarasta näki jo nuorukaisena, että lahjoja riittää. Tietty epävarmuus jatkosta Arsenalin akatemiaputken jälkeen vaikutti keskikenttäpelaajan otteisiin vielä muutama vuosi sitten.

– Muutama epäonnistunut laina varmaan vaikutti Gleniin henkisesti, mutta onnistunut Dundee-sopimus ja siirto Rangersiin kertovat hyvin, että palaset voivat loksahtaa yllättäenkin paikoilleen.

Lindbergille on omista Skotlannin-ajoistaan jäänyt intohimo skotlantilaiseen jalkapalloon, ja hän on edelleen säännöllinen vieras entisen seuransa Greenock Mortonin tilaisuuksissa.

Tulevan viikonlopun suuri tapaus Skotlannissa on legendaarinen Old Firm Celticin ja Rangersin välillä. Celtic lähtee otteluun tuore liigacupin mestaruus vyöllään. Finaalissa se löi nimenomaan Rangersin lukemin 1-0.

Lindbergin mukaan menneillä tuloksilla ei ole Old Firmissä juurikaan merkitystä. Jokainen kohtaaminen on yhtä täyteen ladattu.

– On ollut kiva nähdä, että Rangers pystyy muodostamaan todellisen uhkan Celticille. Toki Celtic on tällä hetkellä sarjassa ykkösenä, mutta kyllä heiltäkin heikkouksia löytyy. Mielestäni Rangersin peli on tällä hetkellä jopa paremmissa uomissa. Ainahan Old Firm on kiinnostava, mutta kyllä tässä ainakin itselleni on erityistä mielenkiintoa. Ehkä en ihan jaksa uskoa Rangersin voittoon, mutta tasapeli Celtic Parkilta olisi ihan mainio saavutus, Lindberg arvioi.

Old Firm näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa sunnuntaina 29.12. klo 14.30.