Tottenham pelasi lauantaina jo viidennen perättäisen voitottoman ottelunsa, kun peli Burnleyn Turf Moorilla päättyi 1-1 -tasanumeroihin. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Tottenham oli pahan kerran alakynnessä, mutta se nousi toisella jaksolla tasoihin.

Spursia piristi José Mourinhon tauolla tekemät kaksi pelaajavaihtoa. Oliver Skipp ja Tanguy Ndombélé saivat tehdä tilaa Lucas Mouralle ja Giovani Lo Celsolle. Etenkin viimeksimainittu teki välittömän vaikutuksen.

Pelin jälkeen Mourinho arvosteli suorin sanoin 23-vuotiasta Ndombéléa. ”The Special One” on aiemmissakin seuroissaan ottanut usein jonkun pelaajan syntipukikseen tai henkilökohtaisen kritiikin kohteekseen, joten sinällään ranskalaisen ryöpyttäminen ei aivan uutta ollut.

– Meillä ei ollut ensimmäisellä puoliajalla keskikenttää. Niin yksinkertaista se on, Mourinho perusteli vaihtojaan.

– Tärkeämpää kuin taktiikka on se, etä meillä on keskikenttäpelaajia, jotka haluavat palloa, jakavat palloa, prässäävät, riistävät palloja ja voittavat kaksinkamppailuja. Meillä ei ollut sellaisia.

– En tietenkään puhu Skippistä. Skipp on 19-vuotias poika, joka on viime pelannut vain muutama päivä sitten kaksi tuntia jalkapalloa. En kritisoi Skippiä tippaakaan.

Sitten oli konkreettisemmin Ndombélén vuoro saada osansa.

– Koska en halua uusia kysymyksiä samasta aiheesta, en aio nyt kierrellä. Minun täytyy sanoa, että Tanguylla on ollut tarpeeksi aikaa päästä uudelle tasolle.

– Tiedän, että Valioliiga on hyvin haastava sarja, ja jotkut pelaajat tarvitsevat aikaa. Joiltain kestää pidempään sopeutua uuteen liigaan. Pelaajan, jolla on tällainen potentiaali ja vastuu täytyisi kuitenkin alkaa antaa meille enemmän kuin hän antaa nyt.

[readmore from=Tangyu-Ndombele]

– Kun nähdään, miten Lo Celso, Lucas ja muut pelaavat jokaisen minuutin, minun täytyy sanoa, että odotin avausjaksolta enemmän. Toinen puoliaika oli kuitenkin oikein hyvä, Mourinho päätti.

Ndombélé siirtyi Tottenhamiin viime kesänä Lyonista. Spurs maksoi hänestä seuran ennätyssumman 60 miljoonaa euroa, joka on 20 miljoonan euron erolla kalliimpi kuin seurahistorian toiseksi kallein pelaaja Davinson Sánchez. Ndomblélé on pelannut tällä kaudella kuitenkin vain 19 valioliigaottelussa, loukkaantumistenkin häirittyä debyyttikautta Valioliigassa.

Lähde: Football London