Siirtohuhut ovat vahvasti viemässä Philippe Coutinhoa takaisin Valioliigaan. Tähtipelaajan agentti Kia Joorabchian myönsi jälleen kerran, että Coutinho on kiinnostunut paluusta Valioliigaan.

Bayern Münchenia tällä kaudella lainalla Barcelonasta edustanut Coutinho on ollut muun muassa Chelsean kiinnostuksen kohteena. Onpa huhuissa väläytelty paluuta myös Anfieldille. Toisaalta huhujen mukaan omistajanvaihdoksen sinettiä odotteleva Newcastle on jo aloittanut keskustelut Coutinhon kanssa.

Bundesliigan kausi saadaan näillä näkymin päätökseen 27. kesäkuuta, jos ei ottelusiirtoja nähdä. Nilkkaongelmien kanssa painiva Coutinho ehtinee vielä juhlia Bayernin kanssa Saksan mestaruutta, mutta sitten tie vienee takaisin Barcelonaan, kun lainasopimus päättyy. Bayern ei käyttänyt Coutinhon lainadiilissä ollutta osto-optiota, koska piti 120 miljoonan optiota aivan liian kalliina.

Barcelona haluaisi Coutinhosta eroon, näin tylysti muotoiltuna. Coutinhon myynti toisi Barcelonan kassaan kovasti toivottua käteistä. Varsinkin jos joku seura maksaisi 80-90 miljoonaa euroa Coutinhon paveluksista. Niitä seuroja ei koronaviruksen aiheuttamista taloudellisista vahingoista johtuen ole jonoksi asti.

Joorabchian kommentoi suojattinsa tilannetta maanantaina TalkSportille. Agentin tavoin, hän piti vielä kortit avoimina. Selvää on oikeastaan vain se, että Coutinho on kiinnostunut paluusta Valioliigaan, jossa hän oli sarjan parhaita pelipaikallaan Liverpoolin paidassa ennen siirtoa Barcelonaan.

– Odotamme yhä kauden päättymistä, ja vasta sen jälkeen aloitamme keskustelut siirtoihin liittyen. Olen aina sanonut, että hän mielellään pelaisi Valioliigassa. Hän nautti todella paljon ajastaan Liverpoolissa.

[readmore from=philippe-coutinho]

– Jos mahdollisuus palata Valioliigaan aukeaa, oli se sitten tänä vuonna tai tulevaisuudessa, hän (Coutinho) ehdottomasti aikoo harkita sitä, Joorabchian sanoi.

Barcelonan hintapyyntö on kuitenkin sitä luokkaa, ettei siihen oikeastaan tällä hetkellä kovinkaan moni seura pysty vastaamaan.

Yksi ehdokas on tosin Newcastle United, josta on omistajanvaihdoksen myötä tulossa yhdessä yössä maailman rikkain seura. Sekään ei vielä takaa toki sitä, että Coutinho olisi vakuuttunut Newcastlen tulevaisuuden suunnitelmista. Ja toisaalta Newcastlen on pystyttävä toimimaan FFP-sääntöjen (Financial Fair Play) puitteissa. Onko Coutinho valmis palaamaan Valioliigaan Newcastlen riveissä?

Toinen vaihtoehto on, että Barcelona lainaa Coutinhon jälleen ensi kaudeksi johonkin seuraan, kuten teki tälläkin kaudella. Silloin Barcelona säästäisi ainakin palkkakuluissa ja voisi saada lainasopimuksesta myös korvauksen, joka ei toki olisi lähelläkään seuran pyytämää siirtokovausta (80-90 miljoonaa euroa). Coutinhon sopimus on voimassa kesään 2023 saakka, joten mitään palavaa hoppua Barcelonalla ei ole juuri Coutinhon suhteen, vaikkakin kassavaje on edelleen akuutti ongelma.