Valioliiga palasi keskiviikkona koronatauoltaan kyseenalaisissa merkeissä. Aston Villan ja Sheffield Unitedin välinen koitos päättyi maalittomaan tasapeliin, vaikka ottelussa nähtiin yksi osuma, joka olisi pitänyt hyväksyä.

Avausjakson loppuhetkillä Villan maalivahti Ørjan Nyland kaatui vapaapotkutilanteessa siten, että hänen käsissään ollut pallo ylitti maaliviivan. Sheffield Unitedin pelaajat protestoivat tuomari Michael Oliverille, joka kuitenkin viittoi takaisin, että hänen kelloonsa ei ole tullut ilmoitusta maalista. (Katso Viafreen video tilanteesta TÄSTÄ)

Valioliigassa on käytössä maaliviivateknologia, joka ilmoittaa tuomarin kelloon, jos pallo ylittää maaliviivan. Teknologian kehittänyt Hawk-Eye Innovations pahoitteli tapahtunutta Twitterissä ja selvensi, mitä tilanteessa tapahtui.

– Tuomarit eivät saaneet ilmoitusta kelloon tai korvanappiin.

– Maalivahti, puolustaja ja maalitolppa peittivät merkittävästi katsomoon sijoitettujen, maalialuetta ympäröivien seitsemän kameran näkymät. Tämän tasoista estettä ei ole koskaan ennen nähty yli 9000 ottelussa, joissa Hawk-Eye-maaliviivateknologia on ollut käytössä.

Hawk-Eye Innovationsin mukaan teknologia oli testattu toimivaksi ennen ottelua.