Sheffield United pelasi keskiviikkona maalittoman tasapelin Aston Villan kanssa. Pelin olisi pitänyt päättyä kylläkin Sheffieldin 1-0-voittoon, mutta päivänselvä maali jäi näkemättä.

Oliver Norwood lähetti vasemmalta laidalta vapaapotkun kohti maalia. Aston Villan maalivahti Ørjan Nyland koppasi pallon, mutta kaatui alastulossa pallo sylissään maalin puolelle. Erotuomari Michael Oliver ei maalia nähnyt, eikä maaliviivateknologia hälyttänyt Oliverin kelloon maalin merkiksi. Maali jäi syntymättä.

Hawk-Eye-teknologia pahoitteli tapausta Twitterissä ja kertoi, ettei seitsemän kameran systeemi tunnistanut tilannetta, koska edessä oli pelaajia. Hidastuskuvista kävi kuitenkin nopeasti selväksi, että pallo kävi selkeästi maalissa.

– Uskomatonta, eikö? Kauhea määrä teknologiaa, johon on käytetty valtavasti rahaa, eikä tuota nähdä, Norwood puhisi ottelun jälkeen Sky Sportsin haastattelussa.

Tällä kaudella on nähty useita kyseenalaisia tilanteita, joita on lopulta tarkasteltu videolta. VAR jäi kuitenkin nyt kokonaan hyödyntämättä. Se on ihmetyttänyt monia.

– Eihän se ollut tuomarin moka, eihän? Se oli teknologian syytä. En ymmärrä, miksi meillä on VAR, jos nähdään selkeä virhe, niin miksi ei voida vain tuomita sitä maaliksi? Tämä on todella turhauttavaa, mutta emme aio valittaa asiasta. Tästä noustaan, Norwood sanoi.

VARin avulla on tällä kaudella tehty isoja päätöksiä maalien suhteen. Videolta on tarkasteltu esimerkiksi millimetrin paitsiotilanteita useaan otteeseen, mutta nyt selvä maali jäi tarkastamatta.

– Luulen, että kaikilla oli se tunne (että pallo oli maalissa), molempien joukkueiden pelaajilla, faneilla ja henkilökunnalla. Uskon, että jopa erotuomarilla ja neljännellä erotuomarilla oli sama tunne. Hawk-Eyen lausunnon mukaan seitsemästä kamerasta yksikään ei nähnyt sitä, se on turhauttavaa. Puhumme kuitenkin liigasta, joka on maailman teknisin, on videoanalyysiä ja kaikkea, eikä siltikään mistään kuvakulmasta nähdä maalia. Se on valitettavaa meidän kannalta. Sheffield Unitedin manageri Chris Wilder totesi.