Watford on erittäin tukalassa tilanteessa Valioliigassa.

Pääsarjatasolla viidettä kauttaan putkeen viihtyvä Watford antoi viime viikonloppuna kenkää manageri Nigel Pearsonille, joka oli ehtinyt olla joukkueen puikoissa joulukuusta lähtien. Hän oli jo Hornetsin kolman vakituinen manageri tällä kaudella Javi Gracian ja Quique Sánchez Floresin jälkeen.

Väliaikaisen vetovastuun otti Hayden Mullins, joka hoiti virkaa myös hetkellisesti ennen Pearsonia. Hän joutui heti kovaan paikkaan, kun Watford isännöi tiistaina Manchester Cityä. Lopputuloksena oli murskaava 4-0-voitto vieraille. Watford pääsi ottelussa hädin tuskin pallolle ja sai aikaiseksi vain kaksi laukausta, joista kumpikaan ei suuntautunut kohti Cityn maalia.

Myöhemmin samana iltana Aston Villa voitti Arsenalin 1-0 ja kapusi maalieron turvin Watfordin ohi jättäen Hornetsin putoamisviivan alapuolelle.

Väliaikaisvalmentaja Mullins lähti peluuttamaan Watfordia hyvin puolustusvoittoisella systeemillä, mutta City teki liigan tehokkaimpana joukkueena hakkelusta isäntien puolustuksesta. Watfordin maalivahti Ben Foster myönsi ottelun jälkeen, että joukkue on ajautunut myös kuvainnollisesti koteloonsa.

– Minusta emme ansainneet tuosta pelistä yhtään enempää kuin tulos antaa ymmärtää, kommentoi Foster, 37, The Guardianin mukaan.

– Itseluottamuksemme on niin käsittämättömän alhaalla. En tiedä, miksi sen pitäisi olla, mutta sitä ajautuu sellaiseen tilaan, jossa yrittää minimoida niin paljon vahinkoja kuin mahdollista, ja se on vaarallinen tapa tehdä asioita.

– He ovat Man City. He ovat todella, todella hyviä.

Watfordilla on ollut viimeisen kahdeksan vuoden aikana 11 vakituista manageria. Useiden kannattajien ja asiantuntijoiden mielestä Watford painoi viikonloppuna turhaan paniikkinappulaa. Pearsonin aikakaudella Watford keräsi Valioliigassa enemmän pisteitä kuin kahdeksan muuta joukkuetta samassa ajassa. Hornets oli sarjassa vihoviimeisenä hänen hypätessä puikkoihin.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
📊 Watford have taken 25 points (from 20 played) since Nigel Pearson’s first match in charge on December 14

📈 That’s more points than Leicester (24), Newcastle (21), West Ham (21) & 5 other teams over that time

Fosterilta kysyttiin, vaikuttivatko Pearsonin potkut joukkueeseen, mutta konkarivahti antoi ymmärtää, että pelaajat ovat jo tottuneet jatkuvaan muutokseen.

– Me olemme oppineet, mitä tässä seurassa tapahtuu, ja se on mitä on. Siihen vain tottuu. Nykyään jalkapallossa mikään ei tunnu järkyttävän, sitä vain puskee vaikeuksien läpi.

– Siitä [valmentajan potkuista] ei voi koskaan syyttää mitään muuta kuin omia suorituksiaan. Meidän on katsottava peiliin.

– Meillä on massiivinen peli sunnuntaina [päätöskierroksella Arsenalia vastaan] ja meidän on vain keskityttävä siihen.