Tottenham on tehnyt maalivahti Joe Hartin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Seura tiedotti uutisesta tiistai-iltapäivällä. Hart siirtyy Tottenhamiin ilmaisella siirrolla.

Hart, 33, pelasi viime kaudella Burnleyn paidassa vain kolmessa ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien. Nyt Hart hakee uutta nousua uralleen José Mourinhon alaisuudessa.

– Olen täällä auttaakseni joukkuetta kentällä ja sen ulkopuolella. Pari viime vuotta olivat vaikeita jalkapallokentällä. Tunnen, että minulla on paljon annettavaa. Olen täällä tehdäkseni töitä joukkuepelaajana. Olen aina ollut joukkuepelaaja. Tiedän, mitä mestaruuksien voittaminen vaatii, Hart kommentoi Tottenhamin videolla.

Hartin ura on ollut viimeiset vuodet pahasti laskusuunnassa. Ongelmat oikeastaan alkoivat, kun Pep Guardiola osoitti ovea silloiselle Englannin maajoukkueen ykkösvahdille Manchester Cityssä. Ensin Hartin tie vei lainapestillä Torinoon, jossa otteet olivat vielä vähintään kohtalaisia.

Sen jälkeen Hart vietti kauden 2017-18 lainalla West Hamissa. Vastuu alkoi kuitenkin kääntyä vähenemään päin. Kesällä 2018 Burnley osti Hartin 3,9 miljoonalla eurolla. Viime kaudella Hart lähinnä lämmitti penkkiä Burnleyssa.

Tottenhamissa Hart on selkeä kakkosvaihtoehto ranskalaiselle Hugo Lloris’lle. 33-vuotiaalle Lloris’lle on kuitenkin sattunut viime vuosina heikkoja hetkiä. Lisäksi loukkaantumiset ovat vaivanneet kokenutta maalivahtia, joka pelasi viime kaudella Valioliigassa vain 21 ottelua.

Kakksovahti Paulo Gazzaniga ahkeroikin Spursin maalilla 18 ottelussa. Nyt Hart taisteleekin peliajasta pääasiassa Gazzanigan kanssa.

Hart tuo ison repullisen verran kokemusta Tottenhamin riveihin. Maalivahti on urallaan tahkonnut 340 ottelua Valioliigaa, 39 peliä Mestarien liigaa, minkä lisäksi tilastoista löytyy 75 ottelua Englannin A-maajoukkueen paidassa.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
We are delighted to announce the signing of Joe Hart on a contract until 2022! 🙌

#THFC ⚪️ #COYS