Arsenal on Community Shieldin voittaja vuosimallia 2020.

FA Cupin viime kaudella voittanut Arsenal päihitti Valioliigan hallitsevan mestarin Liverpoolin lauantain huippuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen, kun ottelu Wembley Stadiumilla päättyi 1-1-lukemiin.

Kyseessä on Arsenalin historian 16. Community Shieldin voitto.

Arsenal

@Arsenal
𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗖𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝘆 𝗦𝗵𝗶𝗲𝗹𝗱 𝘄𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿𝘀: The Arsenal ✊

Liverpool aloitti ottelun pirteästi ja laittoi pallon reppuun jo pelin kuudennella minuutilla. Osuma vihellettiin kuitenkin paitsioksi. Virgil van Dijk puski Andrew Robertsonin keskityksen komeasti sisään, mutta ryntäsi puolustuksen edelle liian aikaisin.

Pelin edetessä Arsenal sai ottelun paremmin haltuunsa ja siirtyi 1-0-johtoon Pierre-Emerick Aubameyangin osumalla 12. minuutin kohdalla.

Gabonilaishyökkääjä otti Bukayo Sakan puolenvaihdon maltillisesti alas ja haastoi Neco Williamsia vasemmalla laidalla. 19-vuotias laitapuolustaja antoi Aubameyangin leikata sisään rangaistusalueen reunalla, jonka jälkeen maalitykki painoi pelivälineen voimalla sisään.

England Football

@EnglandFootball

England Football

@EnglandFootball
The 2020 #CommunityShield supported by @McDonaldsUK is off and running at @wembleystadium.

You can watch live on @btsport right now.
Another superb goal on #CommunityShield day!

Here's how @Aubameyang7 put @Arsenal ahead:

Aubameyang osoitti tuuletuksellaan kunnioitusta yhdysvaltalaisnäyttelijä Chadwick Bosemanille, joka kuoli hiljattain syöpään. Arsenal-tähden tuuletukset ovat aiemminkin pohjautuneet hänen hittielokuvaansa Black Pantheriin.

Squawka

@Squawka
Pierre-Emerick Aubameyang has now scored five goals in his last three appearances at Wembley Stadium:

⚽️⚽️ FA Cup Semi-Final
⚽️⚽️ FA Cup Final
⚽️ Community Shield

The man for the big occasion.

Arsenalin Eddie Nketiah pääsi hetkeä myöhemmin hyvälle maalintekopaikalle, kun Granit Xhaka syötti pallon erinomaisesti takaviistoon Tykkimiesten jatkessa painostamista. Alisson venyi kuitenkin fantastiseen torjuntaan Liverpoolin maalilla ja piti englantilaisnuorukaisen laukauksen ulkona maalista.

Liverpool sai avausjakson lopulla pelin taas paremmin haltuunsa, mutta ei onnistunut löytämään tasoitusta ennen puoliaikavihellystä.

Liverpool hallitsi myös toisen jakson tapahtumia, mutta Emiliano Martínez ja Arsenalin puolustus pitivät johtoasemastaan tiukasti kiinni. Lopulta punapaidat löysivat ratkaisun orastavaan maalinteko-ongelmaansa penkiltä, kun Takumi Minamino tasoitti lukemat 73. minuutilla.

Japanilaistaiturin seinäsyöttö Mohamed Salahin kanssa Arsenal-boksin sisällä pomppi Cédric Soaresin kautta takaisin Minaminolle, joka sijoitti pallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan. Kyseessä oli 25-vuotiaan ensimmäinen maali Liverpoolille.

England Football

@EnglandFootball

England Football

@EnglandFootball
It’s all square in the #CommunityShield, as @takumina0116 levels for @LFC!
Here’s how the @LFC substitute equalised to make it 1-1 in the #CommunityShield:

Ottelun loppuhetkillä Sadio Manélla ja Joe Willockilla oli kummallakin hyvä maalipaikka sinetöidä voitto omalle joukkueellensa, mutta heikko viimeistely venytti kamppailun rangaistuspotkukilpailuun saakka tilanteessa 1-1.

Mohamed Salah ja Reiss Nelson tekivät kumpikin maalin rangaistuspotkukilpailun ensimmäisellä kierroksella. Fabinho ja Ainsley Maitland-Niles onnistuivat myös seuraavalla kierroksella.

Rhian Brewsterin yritys ei kuitenkaan uponnut, jonka jälkeen Cédricin sijoitus oikeaan kulmaan vei Arsenalin pilkkukilpailussa 3-2-johtoon.

Minamino pommitti pallon maaliverkon perukoille seuraavalla kierroksella, mutta Arsenal piti johtoasemastaan kiinni David Luizin komealla laukauksella vasempaan yläkulmaan.

Ratkaisevalla, viidennellä kierroksella Curtis Jones upotti pallon varmasti sisään. Se ei kuitenkaan riittänyt Liverpoolin voittoon, kun Aubameyang varmisti Tykkimiesten Community Shield -voiton komealla laukauksella oikeaan kulmaan.