Chelsea piti keskiviikkoiltana kauden viidennen peräkkäisen nollapelinsä, kun se voitti Rennesin 3-0-lukemin Mestarien liigan kolmannessa lohko-ottelussa (lue lisää). Chelsea on viimeksi pitänyt viisi peräkkäistä nollapeliä peräti kymmenen vuotta sitten.

Chelsean uudelle veräjänvahdille Edouard Mendylle nollapeli oli jo hänen kuudes putkeen. Muutos paljon parjatun Kepa Arrizabalagan aikakauteen on ollut huomattava, minkä takia 28-vuotiasta senegalilaista pidetään osittain jo Chelsean kauden parhaimpana hankintana.

Manageri Frank Lampard ei luonnollisesti voisi olla uuteen maalivahtiinsa lainkaan tyytyväisempi.

– Hänen esityksensä ovat olleet tähän saakka hyvin täydellisiä. Hän on tehnyt meille torjuntoja, jotka ovat auttaneet meitä otteluissa. Hän luo rauhallisuuden tunnetta, hän on suuri osa [puolustusta], hän tulee erinomaisesti keskityksiin… nämä ovat kaikki asioita, joita toivot maalivahdiltasi, Lampard kertoi ennen keskiviikon Mestarien liiga -ottelua.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - In all competitions, Chelsea have kept five consecutive clean sheets for the first time since October 2010, whilst they last started a Champions League campaign with three-straight clean sheets in 2009-10. Mendy.

Chelsea aloitti valioliigakautensa päästämällä peräti yhdeksän maalia ensimmäiseen viiteen otteluunsa. Kepa teki kolme maaliin johtanutta virhettä Brightonia, Liverpoolia ja Southamptonia vastaan. Mendy ei ole vielä tehnyt virheen virhettä.

Chelsea päästi keskiarvoltaan kaksi maalia, kun Kepa valittiin ennen hänen loukkaantumistaan tolppien väliin. Mendyn johdolla kyseinen lukema on sen sijaan pudonnut vain 0.25 maaliin.

Rennesistä 24 miljoonalla eurolla ostetun Mendyn torjuntaprosentti Ligue 1:ssa oli viime kaudella 76.25 %. Tällä kaudella kyseinen lukema on noussut Chelseassa jopa 80 prosenttiin, eikä lukema sisällä vielä keskiviikon kahta torjuntaa.

GOAL

@goal
Mendy has conceded just once across his first six games for Chelsea 👐

Kepa meanwhile conceded 14 in his last six appearances for the club 👀

Päästettyjen maaliodottamien (xG) valossa Mendy on myös ylisuorittanut, kun Kepa on sen sijaan päästänyt ylimääräiset 1.1 maalia samalla mittakaavalla. Kepa on päästänyt 14 maalia hänen kuuteen viimeiseen otteluunsa Chelsean maalilla.

Mendy on tuonut torjuntojensa lisäksi äärimmäisen paljon varmuutta koko puolustuslinjalle. Keskuspuolustajat Kurt Zouma ja Thiago Silva senegalilaisvahdin edessä ovat loistaneet hänen edessään aivan samalla tavalla.

Squawka

@Squawka
Chelsea 10-0 Everyone Else

The Blues’ record when Thiago Silva and Kurt Zouma start together is ridiculous. 🧱

Lähteet: Opta, Squawka, Goal