Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin tunteikas purkaus pelien alkamisajoista ja pelaajien hyvinvoinnista on saanut negatiivisen vastaanoton Valioliigan sekä sitä televisioivien Sky Sportsin ja BT Sportin toimistoilla, kertoo The Times.

Kloppin ryhmä voitti lauantaina Leicesterin 3-0 Valioliigan kärkikamppailussa. Tuloksesta ja hienosta esityksestä entistä vakuuttavamman teki se, että Liverpoolilta puuttui useita vakioavauksen pelaajia loukkaantumisten takia.

Ottelun jälkeen Klopp purki turhautumistaan Sky Sportsin Geoff Shreevesin haastattelussa, joka näytettiin kansainvälisissä lähetyksissä, muttei Isossa-Britanniassa. Klopp syytti tv-yhtiöitä kasvaneista loukkaantumismääristä ja sanoi, että Sky ja BT asettavat omat etunsa pelaajien hyvinvoinnin edelle.

– Jos te ette ala puhua BT:n kanssa, me kaikki olemme mennyttä, sanoi Klopp Shreevesille viitaten tämän työnantajaan.

[readmore from=Liverpool]

– Skyn ja BT:n on puhuttava, koska jos me jatkamme pelaamista keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 12.30 (paikallista aikaa), en ole varma, onko meillä kauden päättyessä 11 pelaajaa kasassa.

Shreeves huomautti Kloppille, että Valioliiga-seurat hyväksyivät nykyisen tv-diilin, mutta saksalaismanageri suivaantui entisestään ja totesi takaisin, että sopimuksen ehtoja ei voi soveltaa sellaisinaan kaudelle, jota pelataan koronaviruspandemian aikana.

– Jos joku vielä puhuu minulle sopimuksista, tulen todella hulluksi, koska näitä sopimuksia ei ole tehty koronakaudelle. Meidän kaikkien on sopeuduttava. Sinä seisot siinä kasvomaskin kanssa, me sopeudumme. Kaikki muuttui, mutta tv-sopimus pysyi samana.

The Timesin tietojen mukaan Kloppin kommentit aiheuttivat närää tv-yhtiöissä sekä Valioliigassa, joiden mielestä managerit eivät osaa arvostaa sitä, kuinka tärkeä nykyinen tv-diili on sarjalle. Tämänhetkinen neljän vuoden sopimus on arvoltaan 4,4 miljardia puntaa (noin 4,9 miljardia euroa).

– Jos managerit eivät ole tyytyväisiä [pelien] alkamisaikoihin, heidän pitäisi puhua [seurojen] puheenjohtajille ja toimitusjohtajille, sanoi sisäpiirilähde The Timesille.

– Ja jos he eivät halua pelata [lauantaina] 12.30, he voivat palauttaa rahat BT Sportille.

Kloppin lisäksi myös Chelsean Frank Lampard ja Manchester Unitedin Ole Gunnar Solskjær ovat kritisoineet pelien alkamisaikoja. Solskjærin luotsaama United pelasi maajoukkuetauon alla lauantaina 12.30 alkavassa ottelussa Evertonia vastaan, vaikka sillä oli keskiviikkoiltana Mestarien liigan ottelu Turkissa. Lampard on ehdottanut, että 12.30 alkavat pelit kuopattaisiin kokonaan.