Valioliigassa nähtiin maanantaina hieno hetki, kun Theo Walcott teki maalin Southamptonin paidassa.

Englannin A-maajoukkueessa 47 kertaa esiintynyt Walcott, 31, on Southamptonin oma kasvatti, mutta hän on viettänyt valtaosan urastaan muissa seuroissa. Walcott siirtyi jo 17-vuotiaana Arsenaliin, josta hän jatkoi toissa vuonna matkaansa Evertoniin. Lokakuun alussa hän lähti Toffeesista täksi kaudeksi lainalle kasvattajaseuraansa.

Walcott oli viimeksi tehnyt maalin Southamptonille tammikuussa 2006, joten edellisestä kerrasta ehti vierähtää lähes 15 vuotta. Maanantaina hän viimeisteli takatolpalta Sotonin maalin 1-1-tasapelissä (lue otteluraportti). Osuman myötä Walcott on nyt onnistunut maalinteossa Valioliigassa 14 peräkkäisellä kaudella.

– Olen todella ylpeä siitä. Olen vasta 31-vuotias, mutta minusta tuntuu kuin olisin lapsi taas, fiilisteli Walcott Daily Mailin mukaan.

– Se merkitsee minulle paljon, että olen pelannut korkeimmalla tasolla näin kauan. Minä vain rakastan Valioliigaa.

– Nautin pelaamisesta Southamptonissa. Tämä seura on ja tulee aina olemaan lähellä sydäntäni.

Walcott debytoi Southamptonin ykkösmiehistössä kaudella 2005-06. Kuva: Getty Images

– Toivottavasti pääsen olemaan osa Southamptonin kehityksen seuraavaa vaihetta. Minusta tuntuu, että pelaamistamme on hauska katsella.

Walcott on viihtynyt todella hyvin manageri Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa.

– Moni joukkue ei halua pelata meitä vastaan. Luotamme toisiimme yksikkönä, haluamme pelata yhdessä ja voittaa pelejä.

– Halusin pelata hänen alaisuudessaan siitä lähtien, kun puhuin hänen kanssa ensimmäistä kertaa.

– Olen sopeutunut pelityyliimme varsin nopeasti. Kaikki pelaajat haluavat pärjätä hyvin. Eivät pelkästään hänen, vaan toistemme takia. On todellinen ilo työskennellä hänen kanssa.