Manchester Unitedin legendapelaaja Rio Ferdinand on verrannut hyökkääjälupaus Mason Greenwoodin viimeistelytaitoja seuran ex-kärki Ruud van Nistelrooyn ”tarkkuuteen” maalin edessä.

Greenwood on ollut loistava Unitedille siitä lähtien kun hän nousi seuran ykkösmiehistöön kaudella 2019-20. Vasta 19-vuotias maalintekijä heilutti verkkoja peräti 17 kertaa auttaakseen Ole Gunnar Solskjærin miehistön kolmiin eri välieriin ja Valioliigan sarjataulukon kolmannelle sijalle viime kaudella.

Ongelmat kunnon kanssa ovat kuitenkin hidastaneet maalikoneiden käynnistymistä tällä kaudella, mutta tiistai-illan Mestarien liigan ottelussa Istanbul Basaksehiria vastaan Greenwood pystyi pelaamaan jo puolisen tuntia.

Greenwood syötti Daniel Jamesin maalin Unitedin murskaavassa 4-1-voitossa Old Traffordilla ja sai suuria kehuja Ferdinandilta ottelun jälkeen. Englannin entinen maajoukkuepuolustaja näkee yhtäläisyyksiä nuoren hyökkääjälupauksen ja van Nistelrooyn välillä, joka teki vuosina 2001-06 peräti 150 maalia 219 otteluun Red Devilsin paidassa.

Ole Gunnar Solskjær antoi Mason Greenwoodille viime kaudella runsaasti vastuuta. Kuva: Getty Images

– Hän näytti todella terävältä. Hänestä tulee peto, kun yhdistää hänen tekniikkansa, pelinlukutaitonsa, tilanhahmotuskykynsä ja kykeneväisyyden pelata kummallakin jalalla, Ferdinand sanoi BT Sportille.

– Haluan mennä katsomaan, kun hän harjoittelee. Sellaisen vaikutuksen hän minuun tekee. Haluan mennä seuraamaan hänen tekniikkaansa ja sitä, kun hän ampuu palloja verkon perukoille.

– Kun puhumme Ruud van Nistelrooysta, hän oli hyökkääjä, joka viimeisteli aggressiivisesti mutta tarkasti. Hänellä (Greenwoodilla) on runsaasti tätä samaa taitoa.

[readmore from=Manchester-United]

Ferdinandin entinen seuratoveri Paul Scholes sen sijaan uskoo, että Greenwoodista voi tulla säälimättömämpi viimeistelijä kuin esimerkiksi Marcus Rashfordista ja Anthony Martialista.

– Hän näyttää nyt vahvemmalta kuin viime kerralla kun hän oli kentällä. Hän on iso, vahva ja voimakas nuorukainen. Hänestä tulee ainoastaan vahvempi, Scholes sanoi.

– Minun mielestäni kaikista heidän kolmesta tai neljästä hyökkääjästään, hänestä tulee myös kaikkein paras viimeistelijä.