Edinson Cavani oli Manchester Unitedin juhlittu sankari sunnuntaina. Vain muutamaa tuntia myöhemmin hän päätyi keskelle myrskyä.

Cavani tuli 0-2-tappioasemassa Southamptonia vastaan vaihdosta sisään, iski tehot 2+1 ja johdatti Unitedin arvokkaaseen voittoon.

Ottelun jälkeen Instagram-käyttäjä pablofer2222 jakoi Storyssaan kuvan Cavanista, minkä Cavani puolestaan jakoi itse uudelleen. Cavani kirjoitti kuvan yhteyteen: Gracias negrito. Suoraan suomennettuna se tarkoittaa: kiitos musta.

Vähemmän yllättäen Britanniassa nousi välitön kohu tapauksesta, vaikka Cavani poisti kuvan melko pian julkaisun jälkeen. Sky Sportsin tietojen mukaan United teki Cavanille selväksi, ettei tällaiset termit ole soveliaita Britanniassa.

Skyn mukaan tapaus on menossa FA:n kurinpitokäsittelyyn, joskaan FA ei ole vahvistanut tietoa. Cavani aikoo tiettävästä puolustautua vetoamalla siihen, että ”negrito” on Uruguayssa pikemminkin hellittelysana, eikä hänellä ollut aikeita loukata ketään.

Cavania voi pahimmassa tapauksessa odottaa iso rangaistus. Uruguaylaisen maanmies Luis Suárez kutsui Patrice Evraa sanalla ”negro” vuonna 2011. Suárez sai tempauksesta peräti kahdeksan ottelun pelikiellon ja 40 000 punnan sakot. Suárez puolustautui tuolloin vetoamalla nimenomaan siihen, että Uruguayssa ja joissain muissa Latinalaisen Amerikan maissa sana ”negro” ei tietyissä tilanteissa ole haukkumasana.

LUE MYÖS: