Englannin kahdeksannella sarjatasolla pelaavan Marine AFC:n piirissä koettiin sunnuntaina hämmentäviä tunnelmia, kun joukkue selvisi FA Cupin kolmannelle kierrokselle voitettuaan Havant & W:n jatkoajan jälkeen 1-0.

Marinen yhteistyökumppani palkitsee joukkueen kuukauden pelaajan normaalisti pakkauksella olutta, mutta maalivahti Bayleigh Passant ei jäänyt tällä kertaa sponsorijuomia odottelemaan. Veskari paineli lähikauppaan janonsamuttajien noutoon pelitamineissaan.

Stuart Wilks-Heeg

@StuartWilksHeeg
The very non-league football team at the end of my road, @MarineAFC, has somehow made it to the third round of the FA Cup and their goalkeeper has just returned to the ground from the local Coop with drinks to celebrate.

Olipa maanantaina sitten ryhmässä krapulaa tai ei, jatkui tunnelma varmasti yhtä epätodellisena. Cupin viimeisenkin toisen kierroksen ottelun ratkettua suoritettiin arvonta, jonka tuloksena Marinen hieman yli 3000 katsojaa vetävälle Rossett Parkille saapuu tällä hetkellä Valioliigan piikkipaikkaa pitävä Tottenham Hotspur.

Kyseessä on historiallinen tapaus maailman vanhimmassa cup-kisassa; koskaan aiemmin tässä vaiheessa ei olla nähty kohtaamista näin kaukana toisistaan sarjaportailla olevien joukkueiden välillä.

Merseysidella majaansa vuodesta 1894 pitäneen Marinen ottelu Tottenhamia vastaan tulee olemaan jo sen kahdeksas tämän kauden FA Cupissa. Stadionin ulkopuolella Havant & W -peliä jännittäneille kannattajille saavutus maistui.

Marinen lisäksi myös kuudennen sarjatason Chorley FC teki melkoisen tempun. Seurahistorian ensimmäinen paikka FA Cupin kolmoskierroksella irtosi, kun lancashirelaiset kaatoivat lauantaina Ykkösliigan Peterboroughin. Laskelman mukaan voitto irtosi 89 sijaa Chorleyn yläpuolelta löytyvästä ryhmästä.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
The #EmiratesFACup? It's magic. ✨

@chorleyfc have reached the famous third round for the first time in their 𝟏𝟑𝟕-year history, beating a club 89 places above them 👏

Katso kaikki FA Cupin kolmannen kierroksen otteluparit TÄÄLTÄ.