Iso-Britannian jalkapalloseurat joutuvat tottumaan uusiin pelaajasiirtoja rajoittaviin linjauksiin, kun maan siirtymäaika EU:sta eroamiselle umpeutuu 31. joulukuuta 2020.

Englannin jalkapalloliitto FA vahvisti tiistaina, etteivät Valioliigan ja EFL:n seurat saa enää hankkia ulkomaalaisia pelaajia ennen kuin he ovat täyttäneet 18 vuotta Brexitin aiheuttamien sääntömuutosten takia.

Valioliigaseurat eivät myöskään saa hankkia kuin enintään kolme alle 21-vuotiasta ulkomaalaista pelaajaa ensi tammikuun siirtoikkunassa. Jatkossa kiintiö on kuusi alle 21-vuotiasta pelaajahankintaa yhtä kokonaista kautta kohti.

[readmore from=Siirtouutiset]

Ulkomaalaisten pelaajien on myös täytettävä tietyt kriteerit voidakseen siirtyä brittiläiseen seuraan. Siirrot määritellään siis uudenlaisen pistetaulukon perusteella.

Jokaisen pelaajan pistemäärä perustuu pelattujen maajoukkuepelien määrään, myyvän seuran ja sen liigan statukseen, sekä sen etenemiseen cup- ja eurokilpailussa.

Näillä sääntömuutoksilla FA kannustaa huippuseuroja kehittämään ja nostamaan maan omia nuorukaisia sarjan korkeimmalle tasolle. Kaikki uudet linjaukset astuvat voimaan heti vuodenvaihteen jälkeen.

Lähteet: Independent, Standard, FA