Kolme valioliigajoukkuetta esiintyy torstaina Eurooppa-liigan lohkovaiheen otteluissa. Tottenham ja Leicester lähtivät ennakkoon heikommiksi arvioituja isäntiään vastaan kello 19.55 Suomen aikaa alkaneissa peleissä. Kummankaan suoritus ei häikäissyt; lopulta Leicesterille tappio, Spursille tasapeli.

Zorya-Leicester

Eurooppa-liigan lohko G:n piikkipaikalta viidenteen lohkovaiheen peliinsä Zoryan vieraana lähtenyt Leicester sai kimppuunsa kovatahtoisen ukrainalaisryhmän. Jo ensi minuuteilla testattiin Brendan Rodgersin maalilleen asettaman Danny Wardin hereilläoloa. Walesilaisen heittäytyminen Vladyslav Kocherginin vetoon piti nollat taululla.

Leicester City

@LCFC
How we're shaping up in the early moments of #ZrlLei 👤

#UEL

Luhanskilaisten toimitus kentällä oli ottelun alussa varsin vahvaa, ja joukkue vei englantilaisvieraitaan oikeastaan kaikilla osa-alueilla.

15 minuutin pelin jälkeen Leicester sai todella huonoja uutisia, kun tähän otteluun loukkaantumisensa jäljiltä palannut Caglar Söyüncü joutui jättämään kentän. Turkkilaistoppari piteli juoksutilanteen jälkeen nivustaan.

Match of the Day

@BBCMOTD
Bad news for Leicester.

After two months out with injury, Çaglar Söyüncü is off injured in his first game back.

🔁 Wesley Fofana is on.

💻📲 Follow: bbc.in/3g7pBnp

#UEL #ZRLLEI #bbcfootball

Huolimatta isäntien hallinnasta, ensimmäinen todella vaaraallinen maalintekopaikka siunaantui Kettujen Cengiz Ünderille. Puolittain karkuun päässyt hyökkääjä sijoitti pallon vain aavistuksen ohi oikean tolpan.

Puolen tunnin rajapyykin ohituttua Ward sai esittää osaamistaan jälleen, kun Andrejs Ciganiks ampui tulisesti kaukaa, kulmapotkun jälkitilanteesta.

Hyvinkin vauhdikkaan avausjakson jälkeen tauolle maalittomassa tilanteessa.

50. minuutilla Zorya sai pallon nopean hyökkäyksen jälkeen jo ohi Wardin – ylärimaan. Vladlen Yurchenkon pusku nousi kehikosta taivaan tuuliin.

Rodgers otti 56. minuutilla kaksi tuoretta jalkaparia kentälle, Nampalys Mendyn ja Christian Fuchsin muodossa. Mendy nappasi nimiinsä varoituksen vain kahta minuuttia myöhemmin.

Vaikka Leicester oli pelissä enemmän vastaanottavana osapuolena, näkyi sen pelaajien osaaminen aina joukkueen päästessä hyökkäyksiin. Sinipaidat hakivat maalipaikkoja huomattavasti suoraviivaisuuteen pyrkineitä isäntiään kärsivällisemmin.

Varttia ennen täyttä aikaa Ünder tarjoili vaparista hyvin maalille, Fofanan pusku avoimesta paikasta reippaasti ohi maalin.

Viisi minuuttia edellisestä, Leicester oli hyvin lähellä ottaa kiinnityksen voittoon. Kelechi Iheanachon vetoon ja paluupalloon ehti Zorya-veskari Nikola Vasilj.

85. minuutilla vaihtomies Allahyar Sayyadmanesh iski viimein Zoryan johtoon. Vasta neljä minuuttia kentällä ollut iranilainen pääsi liukumaan pallon aivan viivalta ylös. Tilanteen rakentelussa useampikin Leicester-pelaaja voi olla pettynyt omaan suoritukseensa.

FC Zorya Luhansk

@FCZoryaOfficial
84' ГОООООООООООЛЛЛЛЛЛ!!! Аллахьяр Сайядманеш на дальней штанге замыкает передачу и выводит нас вперед! 1:0!

Lohkon toisessa ottelussa Braga voitti AEK:n, ja jakaa ennen viimeisiä otteluita piikkipaikan Leicesterin kanssa.

LASK-Tottenham

Tottenham ei tuntunut Linzissä pääsevän irti lähtötelineistään. LASK vei avausjakson tilastoja; puolen tunnin pelin jälkeen maalintekoyritykset kirjattiin isännille 4-0 ja ainoa pöytäkirjamerkintä oli Lucas Mouran nappaama varoitus.

42. peliminuutilla Peter Michorl vei LASK:n 1-0 -johtoon, kovalla alakulmavedolla ohi Joe Hartin.

Näytti selkeästi siltä, että isännät menevät tauolle johdossa. Ajassa 45+2 Spursille kuitenki tuomittiin rangaistuspotku, jonka Gareth Bale upotti alanurkkaan.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
BALE CONVERTS!

⚪️ #LASK 1-1 #THFC 🟡

56. minuutilla Tottenhamin lähtökohtainen tasoylivoima tuotti vihdoin odotetun kaltaista tulosta, tutulta taholta. Son Heung-Min hoiti pallon verkkoon Tanguy Ndombelen tarjoilusta, tilanteeksi 1-2. Kyseessä oli joukkueen toinen maalia kohti suuntautunut yritys ottelussa.

José Mourinholle hankittu maalin johtoasema riitti pelaajakierrätyksen aloittamiseen. Tunnin pelin jälkeen lepovuoron saivat Moura ja Ndombele, tilalle Steve Bergwijn ja Moussa Sissoko. 72. minuutilla Giovani Lo Celso teki tilaa Eric Dierille.

Pienen hetken näytti siltä, että Spurs-manageri oli toiminut liian hätäisesti; LASK tuli tasoihin 84. minuutilla. Vain kahta minuuttia myöhemmin Mourinho sai taas syytä virnistelyyn; juuri sisään vaihdettu Dele Alli vei joukkueen 2-3 -johtoon.

Isännät tulivat vielä; ajassa 90+3 Mamoudou Karamoko iski loppulukemiksi 3-3

K A R A M O K O !!! ⚽️⚽️⚽️
Boah is das verdient!!!
____________

⚫️⚪️ ASK 3-3 THFC 🔵⚪️ ⏱94’ #ASKTHFC #UEL

Spursille kirjattiin pelissä kolme maalia kohti suuntautunutta yritystä – joista siis jokainen upposi. Joukkue varmisti tasapelillä jatkopaikan lohkostaan, mutta on ennen viimeisiä otteluita kaksi pistettä tänään voittanutta Antwerpiä perässä.