Frank Lampardin asema Chelsean peräsimessä voi ”kääntyä rumaksi”, jos joukkue ei palaa pian voittojen tielle, varoittaa lontoolaisseuran entinen hyökkääjä Chris Sutton.

Chelsea olisi siirtynyt Valioliigan sarjakärkeen 12. joulukuuta, jos se olisi voittanut Evertonin vieraissa.

Maanantain 1-1-tasapeli Aston Villaa vastaan tarkoitti kuitenkin sitä, että vain neljä pistettä viidestä edellisestä ottelustaan napannut joukkue istuu sarjataulukossa kuudentena.

Sutton vihjaa, ettei Lampardin erottaminen tulisi tällä suorittamisella yllätyksenä, ottaen huomioon Chelsean historian nopeiden valmentajapotkujen kanssa.

LUE MYÖS: Tässäkö vastaus Chelsean ongelmiin? – Frank Lampard kaipaa yhtä miestä apuun: ”Haluamme hänet takaisin”

– Tällä hetkellä, seura on kriisissä, koska se alisuorittaa, Sutton latasi BBC Radiolle.

– Frankin on saatava muutama voitto vyölleen erittäin nopeasti, koska kuten tiedämme, asiat voivat kääntyä rumaksi Chelseassa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Olivier Giroud’n osuma ei riittänyt kukistamaan Aston Villaa. Kuva: Getty Images

Lampard, 42, hyppäsi Chelsean peräsimeen kesällä 2019. Seuralegenda johdatti sinipaidat ensimmäisellä kaudellaan Valioliigan neljän parhaan joukkoon sekä FA Cupin finaaliin.

Viime kesänä hänen ryhmänsä vahvistui kuitenkin useilla huippuluokan pelaajilla, kun Chelsea käytti yli 200 miljoonaa euroa tuodakseen Hakim Ziyechin, Timo Wernerin, Kai Havertzin, Ben Chilwellin, Thiago Silvan ja Edouard Mendyn joukkueen avuksi.

Suttonin mielestä Lampard ei ole vielä saanut uusien pelaajiensa kemioita kohtaamaan, mikä on vaikeuttanut oikean rutiinin löytämistä täysin erilaisen kauden keskellä.

[readmore from=Chelsea]

– Pidimme siitä tai emme, tämä on täysin erilainen kausi Frankille. Paine on päällä. Hän on käyttänyt paljon rahaa kesällä. Nyt ne paineet kasvavat, Sutton jatkoi.

– En halua hyökätä liian aikaisin Chelsean ja Frankin kimppuun, koska jos he voittavat kolme seuraavaa peliään putkeen, nousevat he toiselle sijalle. Sen jälkeen mietimme: ”voivatko he voittaa taas mestaruuden?” Näin se vain menee.

– Mutta itse en usko, että Chelsea voittaa mestaruutta. Joukkueen on palattava pelitapaan, joka auttaa sitä löytämään oikean rytmin.