Aston Villa voitti Southamptonin 1-0-lukemin vieraskentällä lauantain viimeisessä Valioliiga-ottelussa.

St Mary’s Stadiumilla nähtiin yhden maalin lisäksi kaksi isoa VAR-tuomiota, jotka aiheuttivat kumpikin keskustelua sosiaalisessa mediassa ottelun aikana.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Avausjakson puhuttanein tilanne nähtiin pelin kymmenennellä minuutilla, kun Aston Villan puolustaja Matty Cash torjui Stuart Armstrongin laukauksen kädellään. Tilannetta tarkasteltiin VAR:lta, mutta Southamptonille ei suotu tästä rangaistuspotkua.

Tilanne aiheutti suurta hämmennystä, sillä vastaavista tilanteista pallo on viety lähes aina pilkulle. Cashin seistessä myös maalin tiellä, olisi hänelle voitu näyttää tilanteesta punaista korttia.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

Mege

@megevaiks
Tällein oikein tarkasti kun tihrusti niin pallohan osui käteen? 🤔😂 #valioliiga

– Tällein oikein tarkasti kun tihrusti niin pallohan osui käteen?, Mege totesi.

Kim Lindström

@lindstrom_kim
Päivän selvä pilkku vietiin siinä #valioliiga @rauvinen66

– Päivän selvä pilkku vietiin siinä, huomautti Kim.

Jani Lindqvist

@janilindqvist
Tietääkö kukaan miten käsipallosääntö nykyään #valioliiga:ssa menee? Itse olisin antanut tuosta Saintsille pilkun epäröimättä.

– Tietääkö kukaan miten käsipallosääntö nykyään Valioliigassa menee? Itse olisin antanut tuosta Saintsille pilkun epäröimättä, Jani kirjoitti.

Aston Villa otti kyseenalaisesta tuomiosta täyden hyödyn irti, ja vastasi ottelun ensimmäisestä maalista.

Kun peliä oli takana 41 minuuttia, Ross Barkley puski vierasjoukkueen 1-0-johtoon Jack Grealishin keskityksestä. Kyseessä oli jälkimmäisen englantilaistaiturin yhdeksäs maalisyöttö tällä Valioliiga-kaudella.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
9 - Only Harry Kane (11) and Kevin De Bruyne (10) have more Premier League assists than Jack Grealish this season (9). Pinpoint.

Toisella puoliajalla Southampton painosti ja kävi useampaan otteeseen lähellä tasoitusta. Emiliano Martinez pysyi tolppiensa välissä kuitenkin lujana ja torjui kaikki päin tulleet laukaukset.

Lisäajalla Danny Ings luuli jo tasoittaneensa pelin, kun hän tuikkasi pallon sisään Martínezin torjunnan jälkeen. VAR ei kuitenkaan ollut tälläkään kertaa Southamptonin puolella, ja englantilaishyökkääjä oli hidastusten mukaan noin millin verran paitsiossa. Tuomio herätti jälleen parranpärinää sosiaalisessa mediassa.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

Matti Hakonen

@mattihako
Hyvin veti hessut taas VAR kopissa viivat päin helvettiä #valioliiga

– Hyvin veti hessut taas VAR kopissa viivat päin helvettiä, totesi Matti.

Larvanto Hämäläinen

@LarvantoH
Jos tolla osalla kättä mikä Ingsillä oli "paitsiossa" tehtäisiin maali niin se hylättäisiin käsivirheenä. Melkoista vääryyttä Southampton kokenut tässä pelissä. #valioliiga

– Jos tolla osalla kättä mikä Ingsillä oli ”paitsiossa” tehtäisiin maali niin se hylättäisiin käsivirheenä. Melkoista vääryyttä Southampton kokenut tässä pelissä, Larvanto kirjoitti.

PanuP

@PanuPP7
Cash torjuu pallon kädellä ja Ingsin maali hylätään, kun kainalokarvat on paitsion puolella, kova on kohtalo Sotonilla #souavl #valioliiga

– Cash torjuu pallon kädellä ja Ingsin maali hylätään, kun kainalokarvat on paitsion puolella, kova on kohtalo Sotonilla, harmitteli Panu.

Ottelu päättyi täten Aston Villan niukkaan 1-0-voittoon. Voitolla Villa nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi, jättäen Southamptonin 11. sijalle.

talkSPORT

@talkSPORT
One was given as offside, the other wasn’t given as handball... #SOUAVL

Jos ylläoleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

Valioliiga lauantaina 30.1.

Everton 0-2 Newcastle (lue lisää)
Crystal Palace 1-0 Wolverhampton
Man City 1-0 Sheffield United (lue lisää)
West Brom 2-2 Fulham
Arsenal 0-0 Man United (lue lisää)
Southampton 0-1 Aston Villa