Maanantai-illan ainoaan valioliigaotteluun lähdettäessä Leeds ja Crystal Palace olivat molemmat 29 pisteessä, Elland Roadin isännillä yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Kotijoukkue ratkaisi pelin käytännössä katkomalla vieraittensa avaussyöttöjä, loppulukemat 2-0.

Ottelu ei ehtinyt vanhentua kolmea minuuttiakaan, ennen kuin Leeds oli johdossa. Palace-puolustus hätäili omassa kulmassaan, ja purku jäi huolimattomaksi. Jack Harrison pääsi nousemaan keskeltä vetopaikkaan, ja pallon ottaessa kimmokkeen Gary Cahillista, ei Vicente Guaitalla maalissa ollut mahdollisuuksia torjuntaan. Kyseessä Man City -lainapelaajan kuudes pääsarjamaali kuluvalla kaudella.

Leedsin kentän nurmi vaikutti huolestuttavalta alkuottelusta, ja tästä kärsimään päätyivät isännät. Sekä Mateusz Klich että Luke Ayling liukastuivat vaarallisen oloisesti oikealla hyökkäyskaistalla juostessaan.

Ilman loukkaantunutta Wilfried Zahaa pelannut Eagles oli hyökkäysten rakentelussaan osin epävarma, mutta ei ottelua suinkaan yhdessä päässä pelattu.

22. minuutilla vieraiden syöttöharha antoi Patrick Bamfordille mahdollisuuden päästä puolittain karkuun. Tehomies nosti pallon kuitenkin reilusti yli maalin.

Avausjakson edetessä peli tuntui siirtyvän alkua enemmän valkopaitojen haltuun, kunnes lontoolaiset pelasivat vahvan jakson puolen tunnin jälkeen. Kuin nuoruutensa päivinä pitkään juosseen Jordan Ayewn veto suoraan Illan Meslierin syliin jäi kuitenkin lopputuloksena vähäiseksi.

Ennen taukoa ehdittiin vielä ottaa yhteys VAR-huoneeseen, kun Cahill repi Raphinhan kumoon boksin rajoilla. Paikalla ollut tuomaristo Andre Marrinerin johdolla näki topparin toimineen varoituksen arvoisesti, uusintakuvien perusteella kuitenkin rangaistusalueen ulkopuolella.

Pascal Struijk sai takoa nurmea syystä, päästyään tovia ennen puoliaikaa puskemaan lähietäisyydeltä ilman estelyitä – vähintään metrin ohi maalin.

Puoliskon viimeisellä minuutilla Ayew kaatui Leeds-pelurin lonkkakontaktista boksissa. Rike ei ollut selkeä, mutta toki sellainen josta on rankkareita viime viikkoina vihelletty. Nyt kuitenkin mentiin tauolle vain lukemissa 1-0. Se on Marcelo Bielsan hurlumheijalkapallojoukkueelle pieni lukema; sen maalisuhde tähän otteluun lähdessä oli sinänsä riemastuttava 36:38.

Roy Hodgson haki tauolla painopistettä hyökkäykseen; Patrick van Aanholt jätti kentän Andros Towsendin tullessa sisään. Palace tulikin pirteällä asenteella, mutta tämänkin jakson alussa onnistui Leeds.

Avausyötön kääntäminen avasti isännille terävän hyökkäyksen, joka johti Raphinhan laukauseen. Paluupallosta Bamford ei enää erehtynyt; 2-0.

27-vuotias pamautti samalla tasaluvun puhki; uran 100. maali seurajoukkueessa.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

Raphinha's shot is well saved but Patrick Bamford reacts quickest to knock in the follow-up.

The 100th goal of Bamford's club career!

Leeds 2-0 Crystal Palace.

#LEECRY #bbcfootball

Ottelussa todella aktiivisesti esiintynyt Eberechi Eze syötti juuri kentälle tulleen Michy Batshuayin hyvään asemaan 65. minuutilla, sai pallon tältä takaisin loistopaikkaan, mutta ampui reippaasti yli – vieraat edelleen nollilla.

Seitsemää minuuttia ennen loppua Leeds oli lähellä tehdä jo kolmannen osumansa samanlaisesta tilanteesta. Nathaniel Clynen huolimaton syöttö tuli Harrisonin katkaisemaksi, ja tämä pääsi ampumaan – ylärimaan.

Enempää osumia ei illassa nähty. Leeds on nyt sekä tehnyt että päästänyt 38 maalia.