Valioliigahistorian vanhimpana maalivahtina tunnettu John Burridge lyttää nykytorjujien tason. 28-vuotisen uran huippujalkapalloilijana kokenut veteraani syyttää nykypäivän pelaajien sortuvan tolppien välissä pelkuruuteen.

69-vuotias Burridge pelasi uransa aikana lähes 800 ammattilaisottelua. Kauden 1994-1995 siirto Manchester Cityyn teki maalivahdista Valioliigan vanhimman pelaajan.

Burridge oli tuolloin 43-vuotias.

– Maalivahtiuden taito on kuolemassa. Nykyisten Englannin maajoukkueeseen pääsevien maalivahtien seuraaminen saa verenpaineeni nousemaan. Heistä kukaan ei olisi ollut tarpeeksi hyvä pelaamaan Football Leaguessa 30 vuotta sitten, Burridge arvosteli Mirrorin haastattelussa.

– Tänä päivänä maalivahdin pääkriteerinä on olla kuuden jalan mittainen. Sillä ei ole mitään merkitystä, oletko pelkuri.

Burridge nostaa nykyvahtien arkuudesta esimerkiksi Manchester Unitedin David De Gean.

– Näin yhtenä viikkona kuinka David De Gea käänsi selkänsä pallolle. En voinut uskoa sitä. Manchester Unitedin maalivahti, joka pelkää että häneen sattuu.

– Mutta De Gea ei ole ainoa. He ovat kaikki tyytyväisiä 100 000 punnan viikkopalkkoihinsa, mutta eivät ole valmiita rikkomaan nenäänsä tai hampaitansa pitääkseen pallon poissa maalista.

– Ainoa mitä maalivahdit tällä hetkellä osaavat on tähtihyppy. Peter Schmeichel toi sen mukaan peliin. Peter kuitenkin teki sen vain silloin kun hän oli tarpeeksi lähellä pelaajaa peittääkseen laukauksen.