Aston Villan hyökkääjä Ollie Watkins on paljastanut olleensa yllättynyt siitä, että Gareth Southgate kutsui hänet Englannin maajoukkueryhmään maaliskuun MM-karsintaotteluihin.

25-vuotias Watkins siirtyi täksi kaudeksi Aston Villaan ja hänen debyyttikausi Valioliigassa on sujunut loistavasti. 28 pelaamassaan ottelussaan hyökkääjä on tykittänyt kymmenen maalia ollen joukkueensa paras maalintekijä.

Vielä viisi vuotta sitten Watkins pelasi Weston-Super-Maren riveissä Englannin amatöörisarjaa. Sittemmin hän edusti Exeteriä ja Brentfordia ennen Villa-siirtoaan. Watkinsin urakehitys muistuttaa hieman Jamie Vardyn vastaavaa.

– Olen todella innoissani ollessani täällä. Ollakseni rehellinen, en todellakaan odottanut, että saan kutsun, Watkins kertoi tiistaina FA:n lehdistötilaisuudessa.

– Kun asia selvisi minulle, olin hieman shokissa ja samalla myös ikionnellinen.

Englannin maajoukkueessa Watkins pääsee seuraamaan läheltä Harry Kanea, jolta hän on yrittänyt ammentaa oppia viime vuosien aikana.

– Kysyin Beniltä (White, Englannin valmennusryhmästä) noin kolme ja puoli vuotta sitten Brentfordissa siitä, millainen pelaaja Harry Kane on.

– Kysyin kuinka hän harjoittelee, mitä hän tekee ja miten hän huolehtii itsestään. Vain saadakseni sisäpiiritietoa kuinka hän toimii.

– Ja nyt, kolme ja puoli vuotta myöhemmin olen täällä harjoittelemassa hänen kanssaan. On hienoa, että pääsen näkemään kuinka hän työskentelee päivittäin. Hän on pelaaja, jolta voin ammentaa oppia.

Watkinsin maajoukkuedebyytti saatetaan nähdä torstaina, jolloin Englanti kohtaa MM-karsintojen avauskamppailussaan lilliputtimaa San Marinon.