Manchester City voitti tiistaina Borussia Dortmundin 2-1 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

City siirtyi avausjaksolla johtoon Kevin de Bruynen maalilla. Marco Reus tasoitti 84. minuutilla ja Phil Foden ratkaisi voiton kotijoukkueelle varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Dortmund heilutti verkkoa kertaalleen jo avausjaksolla, mutta osumaa ei hyväksytty, mikä on aiheuttanut runsaasti keskustelua pelin jälkeen.

Cityn maalivahti Ederson Moraes otti heikon kosketuksen palloon rangaistusalueen ulkopuolella ja Jude Bellingham riisti pelivälineen häneltä. Hidastuksista näkyi, kuinka Bellingham osui ensimmäisenä palloon, minkä jälkeen Ederson potkaisi häntä jalkaan ja jäi maahan makaamaan. Bellingham laukoi pallon sisään, mutta tuomari Ovidiu Hațegan oli jo tuossa vaiheessa viheltänyt vapaapotkun Citylle.

Näin ollen tilannetta ei tarkistettu videolta, koska Bellingham ei tarkalleen ottaen tehnyt maalia, jonka olisi voinut videolta tarkistaa. VAR voi puuttua peliin vain, jos kyseessä on maali, rangaistuspotku, suora punainen kortti tai väärän pelaajan poistaminen kentältä. Bellinghamin tapauksessa mikään näistä ei pätenyt, koska tuomari vihelsi Citylle vapaapotkun jo ennen kuin maali oli ehtinyt syntyä.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

– Minusta riistin ehdottomasti pallon reilusti, kommentoi Bellingham BT Sportille pelin jälkeen.

– Se on hieman turhauttavaa tällaisena aikana, kun peliä seuraa niin moni kamera, eivätkä he odota, että minä pistän pallon maaliin ja tarkista sitä sitten.

– Se on jalkapalloa, se on elämää. On vain mentävä eteenpäin. Minulle vain sanottiin, että se on minulle varoitus ja heille vapaapotku.

– Minusta heidän olisi pitänyt tarkistaa se. Ilmeisesti menin tilanteeseen napit edellä, osuin maalivahtiin, ja se oli virhe.

Ottelun jälkeen Bellingham julkaisi vielä sosiaalisessa mediassa kuvan tilanteesta, jossa hän riistää pallon Edersonilta. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.