Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin tiistaisen Mestarien liiga -kohtaamisen jälkeen pelaajatunnelissa todistettiin hyvin harvinainen välikohtaus, kun ottelun linjatuomari Octavian Sovre pyysi norjalaishyökkääjä Erling Braut Hålandilta hänen nimikirjoitustaan.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola suhtautui ennennäkemättömään tapaukseen positiivisesti ja arveli nimikirjoitusten olleen tuliainen romanialaistuomarin lapsille.

Sovren todelliset motiivit mielipiteitä jakaneeseen tempaukseen ovat kuitenkin nyt selvinneet, eikä Guardiola osunut arvauksessaan oikeaan.

KATSO KUVA: Pyysikö tuomari Dortmundin supertähdeltä nimmaria? Pep Guardiola ja asiantuntijat eri mieltä tapauksesta – ”Tuollaista ei voi tehdä”

Romanialaislehti Gazeta Sporturilorin mukaan Sovre pyysi Hålandin nimikirjoitukset keltaiseen ja punaiseen korttiinsa nimittäin tätäkin kauniimpi ajatus mielessään.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Emanuel Roşu

@Emishor
Haaland's signed cards will go to an auction to help people with autism.
That's why Romanian ref Sovre was running after Erling last night at the Etihad. #MCIBVB #bvb

Sovre kerää tuomaroimistaan otteluista muistoesineitä, jotka hän voisi lahjoittaa vuoden lopussa järjestettävään huutokauppaan kerätäkseen varoja Bihorin piirikunnassa toimivalle yhdistykselle, joka tarjoaa hoitoa autismista kärsiville ihmisille.

[readmore from=Erling-Braut-Håland]

Sovre olisi tiettävästi halunnut myös Guardiolan nimikirjoituksen, mutta sai vain Hålandin käsiinsä päätösvihellyksen soitua Etihad Stadiumilla.

Sovre on tukenut yhdistyksen toimintaa jo lähes kuuden vuoden ajan. 47-vuotias tuomari on lahjoittanut yhdistykselle lukuisia harvinaisuuksia, kuten huippupelaajien pelipaitoja, valokuvia sekä nimikirjoituksia.

SOS Autism Bihor -yhdistys on myös palkinnut Sovren hänen arvostettavista tuenosoituksistaan. Romanian huipputuomari on nimitetty yhdistyksen kunniajäseneksi.

Lähde: Daily Mirror