Liverpoolissa hehkutetaan Real Madrid -ottelun alla 24-vuotiasta topparia Nat Phillipsiä, joka nousi muutamassa vuodessa lähes täydestä tuntemattomuudesta isoon valokeilaan.

Phillips on Boltonin entinen akatemiapelaaja. Sopimuksen päätyttyä hänen oli 19-vuotiaana määrä lähteä yliopistoon Yhdysvaltoihin, mutta yllättävä soitto Liverpoolista muutti kaiken.

Liverpoolissakin tie näytti nousevan tukkoon. Nimekkäiden topparien loukkaantumisten myötä Phillips sai lopulta mahdollisuutensa ja on tarttunut siihen kaksin käsin. Tällä kaudella otteluja on kertynyt edustusjoukkueessa 14.

– Se on tuhkimotarina. Sitä ei olisi voinut ennustaa, Boltonin ex-akatemiavalmentaja Nicky Spooner toteaa Liverpool Echo -lehdelle.

[readmore from=Liverpool]

– Olisinko uskonut, että hän päätyisi pelaamaan Liverpoolissa? En. Ideaalitilanteessa hän olisi saanut mahdollisuuden Boltonissa, mutta Nat valitsi oman polkunsa elämässä. Hän on tasapainoillut sen kanssa mahtavasti.

Boltonin alle 21-vuotiaiden joukkuetta valmentanut Iain Brunskill piti Phillipsiä timanttina, jonka kuitenkin piti vielä ottaa kehitysaskeleita.

– Ja hän selvästi on kehittynyt. Se on mahtavaa. Kunnia kuuluu hänelle. Mietin, miltä Sami Hyypiä näytti tuossa iässä, 18-vuotiaana. Sitä ei tiedä. Sitä ei tiedä, kuinka he kehittyvät. He selvästi pitivät siitä, mitä he hänessä näkivät. He ovat antaneet hänelle mahdollisuuden, ja hän on puhjennut kukkaan. Se on loistava tarina, Brunskill sanoo Liverpool Echolle.

Entisen huippupelaajan Jimmy Phillipsin poika pelasi täydet minuutit, kun Real Madrid voitti Liverpoolin 3–1 Mestarien liigan puolivälierien avauskohtaamisessa viime viikolla.

Liverpoolilla on keskiviikkona mahdollisuus kääntää ottelupari edukseen Anfieldilla.