Everton ja Aston Villa valioliigajalkapalloilivat toisiaan vastaan vappupäivän päätteeksi Goodison Parkilla. Isäntien mahdollisuus edetä kohti europelejä ei saanut tällä kertaa tuulta, lopputulos 1-2.

Toffees tuli peliin todella terävästi, ja hakivat maalia jo ensi minuutilla. Johtoon menivät kuitenkin vieraat, 13. minuutilla.

Mason Holgaten viime aikojen epäonninen taival jatkui, kun tämä menetti melko paineettomassa tilanteessa pallon Ollie Watkinsille. Everton-pakki ajoi hyökkääjän vielä kiinni, ja sai tämän menettämään tasapainonsa. Watkins kuitenkin ponnahti saman tien pystyy, ja ohitti Jordan Pickfordin.

Watkins oli painamassa parin minuutin päästä jo toista osumaansa, päästyään puolustukselta karkuun. Tällä kertaa Pickford onnistui syöksyssään vastaan.

19. minuutilla tilanne muuttui muotoon 1-1, Dominic Calvert-Lewinin päästyä puskemaan kulmapotkusta ohi voimattoman Emiliano Martínezin.

Premier League Team Updates

@match_league
19' GOALLLLL!!!!!!!! Digne whips in a corner towards the back post and Calvert-Lewin rises above everyone and heads it in at a tight angle.

#Everton 1-1 #AstonVilla

#EVEAVL #PL #PremierLeague

Puolen tunnin jälkeen Villa järjesti jälleen kaaosta Evertonin maalille, saamatta palloa kuitenkaan ylärimaa lähemmäs. 37. minuutilla Ross Barkley pääsi etenemään keskeltä ja ampui ohi Pickfordin – vasempaan tolppaan.

Ensimmäinen jakso oli tilastojen mukaan varsin tasainen – selkeästi tyytyväisempi tasatilanteesta saa kuitenkin olla Everton, jonka puolustamisessa näytti ajoin olleen todellisia ongelmia.

Toisella puoliskolla tapahtumien kulku hieman muuttui. Aston Villa sai pitää palloa, mutta jatkuvat vaaratilanteet kotijoukkueen maalilla vähenivät.

Kymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa ottelu ratkesi – odotettuun suuntaan. Villa jätti hieromisen väliin, ja pelasi pallon suoraviivaisesti Anwar El-Ghazille. Upea ohjus boksin reunalta takaylänurkkaan, 1-2.

Everton on 33 pelin jälkeen kahden pisteen päässä viitospaikan West Hamista, yhdeksän pinnan päässä nelosena olevasta Chelseasta. Aston Villa nousi voitolla ohi Leedsin ja Arsenalin, sijalle yhdeksän.