Wolverhampton voitti vajaamiehisen Brightonin sunnuntain ensimmäisessä valioliigaottelussa Molineux Stadiumilla. Ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Wolvesin 2–1-voittoon.

Brighton siirtyi 13. minuutin pelin kohdalla johtoon, kun Lewis Dunk puski Pascal Grossin kulmapotkun voimalla sisään. Maali oli englantilaistopparin viides tämän kauden Valioliigassa, eikä kukaan muu sarjan keskuspuolustaja ole onnistunut maalinteossa useammin kuin hän. 0-1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

11 - Since his Premier League debut in August 2017, Lewis Dunk has scored 11 goals in the competition, more than any other centre-back in this time, overtaking Virgil van Dijk (10) with his header against Wolves. Slam.

Maali oli vähintäänkin ansaittu, sillä peli oli edennyt siihen saakka täysin Brightonin hallinassa. Ottelun toisella jaksolla vierasjoukkueen ote alkoi kuitenkin lipsua, kun maalintekijä Dunk lensi suoralla punaisella suihkuun.

Dunk näki punaista vajaan tunnin kohdalla kaadettuaan läpiajoon karanneen Fábio Silvan alimpana miehenä. Portugalilaishyökkääjä oli pääsemässä yksin läpi, mutta Brighton-kapteeni veti hänet paidasta kumoon.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🟥 Brighton have received the joint most PL red cards this season (5, level with Arsenal) & Lewis Dunk is the only player to be sent off twice in the competition in 2020-21

Wolverhampton laittoi kovan paineen päälle punakortin jälkeen ja tasoitti ottelun 15 minuuttia ennen päätösvihellystä. Adama Traoré pelasi kauniin seinäsyötön Silvan kanssa murtautuakseen rangaistusalueen sisälle ja laukoi isännät terävästi tasoihin. 1-1.

Adama Traoré has now been directly involved in four goals in his last six Premier League games:

⚽️ 2 goals
🅰️ 2 assists

Off the bench to score this afternoon.

Wolverhamptonilla oli useita saumoja osua toistamiseenkin. Seitsemän minuuttia ennen päätösvihellystä Morgan Gibbs-White sai jopa laukoa kohti tyhjää maalia, mutta 21-vuotias latasi pelivälineen reilusti yli maalin.

Aivan lisäajan partaalla Gibbs-White paikkasi kuitenkin virheensä tykittämällä pallon komealla laukauksella oikeaan yläkulmaan Rayan Ait-Nourin huonosti puretun keskityksen jälkeen. Maali oli englantilaisnuorukaisen ensimmäinen Valioliigassa. 2-1.

Morgan Gibbs-White has scored his first ever Premier League goal for Wolves against Brighton.

Making up for his earlier miss.

Wolverhampton voitti ottelun täten 2–1-lukemin. Nuno Espirito Santon miehistö jatkaa sarjassa 12. sijalla ja Brighton – jonka ensi kauden sarjapaikkaa ei ole vielä varmistettu – pysyy puolestaan 15. sijalla.

Ottelun päätyttyä Brighton-hyökkääjä Neal Maupay sai vielä suoran punaisen kortin auottuaan päätään erotuomarille. Punakortti pitää hänet Dunkin tavoin sivussa ainakin joukkueen seuraavasta pelistä West Hamia vastaan.