Manchester Unitedilta pitäisi vähentää kuusi pistettä peluutettuaan ”B-joukkuetta” tiistai-illan tappiossa Leicesteriä vastaan, sanoo Manchester Cityn ja Englannin maajoukkueen entinen maajoukkuepelaaja Trevor Sinclair.

Leicesterin 2–1-voitto Old Traffordilta vahvisti joukkueen asemaa Valioliigan neljän parhaan joukossa ja sinetöi samalla Manchester Cityn viidennen pääsarjamestaruuden. Sinclair on entisen seuransa saavutuksesta tyytyväinen, mutta pitää rajulta kuulostavaa tutkintaa välttämättömänä.

Ole Gunnar Solskjær teki kymmenen muutosta avauskokoonpanoonsa viime sunnuntain Aston Villa -voitosta, kun esimerkiksi 18-vuotias Amad Diallo ja 19-vuotias Anthony Elanga pääsivät ensimmäistä kentälle Valioliigan puolella.

Monien mielestä Solskjærin ratkaisu oli täysin ymmärrettävä, sillä sunnuntaina Aston Villaa vastaan pelanneen Unitedin on taisteltava Liverpoolia vastaan taas huomenna torstaina. Sinclair ei kuitenkaan pitänyt raastavaa otteluruuhkaa pätevänä selityksenä useille muutoksille, sillä seura ”ei voi syyttää siitä kuin itseään”.

Unitedin ja Liverpoolin välinen ottelu jouduttiin siirtämään kuun alusta ensi torstaille, koska manchesterilaisseuran kannattajien suuri mielenosoitus esti pelaajien turvallisen pääsyn stadionille. Nyt Leicesterin voitto Unitedin kierrätetystä joukkueesta hankaloittaa Chelsean, Liverpoolin, West Hamin ja Tottenhamin mahdollisuuksia sijoittua TOP4:n joukkoon.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

talkSPORT

@talkSPORT
😠#MUFC made 10 changes. This is their B team. I think that’s disrespectful.”

😡 “I think there needs to be a punishment. 3 points isn’t enough. A 6 point deduction should be given.”

Trevor Sinclair explains why he thinks Man Utd should be docked 6 points...

– En halua olla epäkunnioittava tänään (tiistaina) esiintyneitä pelaajia kohtaan, mutta he tekivät kymmenen muutosta avauskokoonpanoonsa. Tämä oli käytännössä Unitedin B-joukkue, totesi Sinclair talkSPORTille.

[readmore from=Manchester-United]

– Minun mielestäni se oli epäkunnioittavaa ja pois meneillään olevasta TOP4-kilpailusta. Mikseivät poliisi ja seura tehneet oikaisuja pitääkseen huolen siitä, että stadion olisi turvattu [Unitedin ja Liverpoolin alkuperäistä kohtaamista varten]? He eivät tehneet mitään.

– Ne joukkueet jotka kärsivät Man Unitedin välinpitämättömyydestä eniten ovat ne joukkueet, jotka saattavat nyt jäädä ulos neljän parhaan joukosta, eli Chelsea, Liverpool, West Ham ja Tottenham.

– Minun mielestäni Man Unitedia on rangaistava. Kolmen pisteen vähennys ei olisi tarpeeksi, koska se ei muuta mitään. Rehellisesti minusta tuntuu siltä, että kun ottaa huomioon tällä miehistöllä pelaamisen ja haluttomuuden suojata oman stadioninsa, olisi Manchester Unitedia rangaistava kuuden pisteen vähennyksellä.