Englanti avasi EM-lopputurnauksensa arvokkaalla voitolla lohkonsa toisesta ennakkosuosikista Kroatiasta. Sunnuntain kamppailu päättyi aurinkoisella Wembley Stadiumilla 1–0 kisaisäntien hyväksi.

Kyseessä oli vasta ensimmäinen kerta, kun Englanti onnistui voittamaan EM-kisojensa avauspelin. Aiemmista avausotteluista neljä oli päättynyt tasan ja viisi tappioon, mikä oli saanut paikalliset puhumaan jo jonkin sortin kirouksesta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

England Football

@EnglandFootball
Well done team 👊 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

England

@England
➕3️⃣

For the first time, we've won our opening game at a @UEFA EURO! Three points in the bag and on we go.

LUE MYÖS: Gareth Southgate pudotti kaksi huippupelaajaa Englannin kokoonpanosta – avasi yllättäviä ratkaisujaan: ”En pidä siitä”

Englanti aloitti ottelun pirteästi. Kroatialla oli isoja vaikeuksia pitää valkopaidat poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Phil Foden kävi avauskympin aikana lähimpänä, kun hänen laukauksensa jysähti vasempaan tolppaan.

Sen parempia maalipaikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty. Kroatia oli hyökkäyssuuntaan erittäin vaisu, ja Englanti hiipui tauon lähestyessä. Vajaan tunnin pelin kohdalla vieraiden puolustus kuitenkin mureni ja Wembleyn kotiyleisö repesi riemuun.

Mahtavaa ottelua pelannut Kalvin Phillips hyödynsi tyhjän tilan Kroatian kenttäpuolella ja vastaanotti hyvän syötön Kieran Trippieriltä. Leedsin keskikenttämies käänsi kurssinsa kohti maalia, eteni rangaistusalueen reunalle ja pelasi Raheem Sterlingin läpi. Man Cityn tähtihyökkääjä laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maalivahdin kautta sisään ja tuuletti ensimmäistä maajoukkuemaaliaan arvokisatasolla. 1–0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Raheem Sterling celebrates his first goal at a major tournament for England ⚽️

#EURO2020

Harry Kanella oli sauma tuplata Englannin johto hetkeä myöhemmin, mutta hänen ohjauksensa Mason Mountin keskityksestä meni hieman ohi maalin. Tottenham-tähti loukkasi samalla yläkroppaansa törmättyään tolppaan, mutta pystyi lopulta jatkamaan.

Kroatia ei päässyt tarpeeksi lähelle Jordan Pickfordin vartioimaa maalia ja vakuuttavasti puolustanut Englanti voitti ottelun 1–0-lukemin. Viimeiseksi kympiksi vaihdosta sisään otetusta Jude Bellinghamista, 17, tuli myös EM-historian nuorin pelaaja.

Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Squawka

@Squawka
Jude Bellingham is the youngest ever player to appear at the European Championships.

What a moment for the 17-year-old. ✨

Englanti kohtaa seuraavassa lohko-ottelussaan Skotlannin. Ottelu pelataan perjantaina 18. kesäkuuta kello 22:00 Suomen aikaa Wembley Stadiumilla.