Gareth Southgaten kokoonpanovalinnat herättivät hämmennystä joukkueen EM-avauksen alla. Englanti pelasi sunnuntaina Kroatiaa vastaan lohko D:n ensimmäisen ottelun Wembley Stadiumilla.

Southgate jätti Chelsean laitapuolustaja Ben Chilwellin ja Dortmundin tähtilaituri Jadon Sanchon kokonaan pois Englannin ottelukokoonpanosta. Moni odotti kummankin pelaajan avaavan Kroatiaa vastaan, mutta toisin kävi.

– Näiden kahden kaverin kohdalla, jotka jäivät kokoonpanon ulkopuolelle, on vain valitettava tilanne, että voimme nimetä ainoastaan 23 pelaajaa mukaan, kertoi Southgate ennen pelin alkua BBC Sportille.

– Meidän oli suojattava tietyt pelipaikat. En pidä siitä, että meidän on jätettävä pelaajia ottelukokoonpanon ulkopuolelle merkittävässä arvoturnauksessa.

[readmore from=Englanti]

Southgaten ratkaisu asettaa Kieran Trippier vasemmaksi laitapuolustajaksi herätti myös keskustelua. Atlético Madridin englantilaispelaaja on totuttu näkemään alakerran oikealla puolella, mutta Southgaten mukaan häntä voi peluuttaa kummallakin tontilla.

– Kieran on mielestämme todella kokenut pelaaja. Hän on hyvä 1-vastaan-1-tilanteissa ja pystyy pysäyttämään keskityksiä. Hänen kommunikaationsa, johtajuutensa ja kokemuksensa ovat meille iso apu, perusteli Southgate.

Ottelu Englannin ja Kroatian välillä päättyi lopulta 1–0 kotijoukkueen hyväksi (lue lisää tästä).