Queens Park Rangersin ja Skotlannin maajoukkueen kärkipelaaja Lyndon Dykes sanoo, että espanjalainen erotuomari Antonio Mateu Lahoz kävi varoittamassa häntä kyynärpäiden käytöstä jo ennen EM-kisojen Englanti-ottelun alkamista.

Liki 190-senttisellä Dykesilla on rugbytausta, mikä näkyy kentällä. Hän on peloton ja kovaotteinen eikä säästele itseään kaksinkamppailutilanteissa.

Hegemoniaottelussa Englantia vastaan Dykes pääsi heti rymistelemään, ja ottavana osapuolena oli laitapuolustaja Luke Shaw, joka jäi hetkeksi makaamaan kentän pintaan. Tilanteesta ei tuomittu rikettä.

– Mielestäni osuin vain polvellani hänen jalkaansa, 25-vuotias Dykes kertaa The Scotsmanin mukaan.

– Erotuomari itse asiassa veti minut etukäteen sivuun ja yritti varoittaa minua pääpelitilanteista ja vastaavista. Hän veti minut sivuun alkuverryttelyn aikana. (Sitten) hän yritti saada minut pyytämään anteeksi (Shaw’lta), hän jatkaa.

– Tietenkin annoin hänelle pienen iskun siinä, ja luulen, että muutama Englannin joukkueen kaveri ei halunnut sellaista kohtelua.

Dykes kertoo nauttineensa siitä, että pääsi ottelun aikana vääntämään kunnolla Englannin ison topparin Tyrone Mingsin kanssa.

– Se oli hyvä taistelu. Pidin siitä.

Skotlannin ja Englannin kohtaaminen päättyi maalittomaan tasatulokseen.