Valioliigaan nouseva Norwich on vahvistanut hankkineensa maalivahti Angus Gunnin Southamptonista nelivuotisella sopimuksella.

The Athleticin mukaan alustava siirtosumma on 5 miljoonaa puntaa, mutta se voi nousta tiettyjen klausuulien täyttyessä vielä kahdella miljoonalla punnalla.

Gunn, 25, on syntynyt Norwichissa ja aloittanut jalkapalloilun kaupungin ylpeyden riveissä ennen kuin siirtyi Manchester Cityyn vuonna 2011. Hänen isänsä Bryan Gunn edusti Norwichia yli vuosikymmenen pelaajana ja lyhyesti valmentajana vuonna 2009.

Manchester Cityn ykkösmiehistöstä ei auennut Gunnille paikkaa, joten hänet lainattiin kaudeksi 2017-18 kasvattajaseuraansa Norwichiin, jossa hän esiintyi ainoana pelaajana kauden jokaisessa sarjaottelussa alusta loppuun.

Kesällä 2018 Gunn siirtyi Southamptoniin, jossa hän sai kolmen vuoden aikana tililleen 30 ottelua. Tämän kauden hän vietti lainalla Mestaruussarjan Stokessa, jossa nilkkavamma rajoitti hänen esiintymisensä 15 otteluun.

Gunn on edustanut kaikkia Englannin nuorten maajoukkueita U16-ikäluokasta ylöspäin, ja vuonna 2017 hän sai kertaalleen kutsun myös A-maajoukkueeseen, mutta debyyttiä ei ole tullut.

– Olin täällä muutama vuosi sitten lainalla, ja se oli silloin uskomaton tunne. Siirron toteutuminen tuntuu samalta, ellei jopa paremmalta, koska tämä on pysyvämpi juttu, iloitsee Gunn Norwichin sivuilla.

– Odotan tätä innolla. Vartuin kannattaen tätä seuraa, ja viime vuosien harppaukset osoittavat, että tämä seura on yhä nousussa.

Norwichin päävalmentajan Daniel Farken mukaan Gunn on ”täydellinen lisä” joukkueen maalivahtirinkiin.

– Meillä on kaksi erittäin kokenutta maalivahtia, Tim Krul ja Michael McGovern, sekä nuori maalivahti Daniel Barden. Angus sopii täydellisesti tähän maalivahtitiimiin.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
📝 #OneOfOurOwn has come back home! We're delighted to announce the signing of Angus Gunn from Southampton!

#WelcomeHomeAngus 🏠