Kaikki on valmista sunnuntaita varten, kun Englanti saa vastaansa Italian EM-kilpailujen loppuottelussa. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että Wembleylle ei oteta kannattajia täyden kapasiteetin verran.

Käsillä on historiallinen tilaisuus tämän päivän nuorille ja vanhemmille, jotka kannattavat Englantia. Maajoukkue on viimeksi pelannut miesten arvoturnausfinaalissa vuonna 1966, jolloin se voitti maailmanmestaruuden kotikisoissaan.

Englanti varmisti paikkansa loppuottelussa myöhään keskiviikkona kaatamalla Tanskan 2–1 jatko-ottelun jälkeen. Italia päihitti omassa semifinaalissaan Espanjan rangaistuspotkuilla.

Noin 40 000 henkeä seurasi aiemmin paikan päältä, kun Gareth Southgaten luotsaama miehistö päihitti Saksan neljännesvälierissä. Yleisörajoituksia löyhennettiin lisää Tanska-ottelua varten. Sitä oli katsomassa 60 000 ihmistä.

[readmore from=Englanti]

Täyteen salia ei kuitenkaan enää vedetä. Britannian pääministeri Boris Johnsonin virallisen edustajan mukaan ”ei ole olemassa suunnitelmia kapasiteetin kasvattamiseksi”.

Se tarkoittaa sitä, että loppuottelulippuja on ollut hankalaa hankkia. Loppuottelu on virallisesti loppuunmyyty, ja mahdolliset vapautuvat liput Euroopan jalkapalloliitto UEFA myy hakijoille.

Halvimman kolmannen kategorian lippujen hinnat ovat yli 340 euroa. Ensimmäisen luokan liput ”kustantavat” 1 100 euroa, kertoo Talksport.

UEFA on tietenkin kieltänyt lipun omistajia jälleenmyymästä tikettejään ylihintaan. Inflatoituneita lippuja kaupitellaan silti nettihuutokaupoissa, kuten eBayssa, jopa 11 600 euron kappalehintaan.