Jorginho, 29, on ottanut kantaa spekulaatioihin, joiden mukaan hänellä voisi olla mahdollisuus voittaa Ballon d’Or kuluvan vuoden suorituksistaan. France Football -lehti jakaa joka talvi kultaisen pallon kalenterivuoden parhaalle pelaajalle.

Chelsean keskikenttäpelaajalla on takanaan ainutlaatuinen kausi seura- ja maajoukkueissa, kun hän oli avainasemassa lontoolaisten Mestarien liigan voitossa ja Italian Euroopan-mestaruudessa.

Osa on väittänyt, että brasialaissyntyinen pelintekijä ansaitsisi nostaa vuoden päätteeksi Ballon d’Orin käsivarsilleen.

– Kaikilla meillä on unelmia. Mutta olen rehellinen, se [voitto] riippuu kriteereistä, johon päätös perustuu, sanoi Jorginho Chelsean verkkosivuston mukaan.

France Footballille on annettu vuosien mittaan jonkin verran kritiikkiä siitä, etteivät äänestäjät tiedä, mitä kilvassa on tarkoitus arvottaa.

– Jos puhumme lahjakkuudesta, tiedän, etten ole maailman paras. Mutta jos se mitataan pokaaleilla, sitten kukaan ei ole voittanut enemmän kuin minä tällä kaudella!

Jorginho viitannee saavutustensa merkittävyyteen eikä niinkään niiden lukumäärään.

[readmore from=Jorginho]

– Kuinka voisin verrata itseäni [Lionel] Messiin, Neymariin tai Cristiano Ronaldoon? He eroavat ominaisuuksiltaan täysin minusta. Mutta toistan: se riippuu kokonaan arvosteluperusteista.

Jorginho totesi myös, ettei hän olisi uskaltanut unelmoidakaan näin menestyksekkäästä kaudesta. Chelsea ja Italia kuuluivat ennakolta Euroopan kuninkuuskilpailuiden mustiin hevosiin.

Keskikenttäpelaaja on viimeksi kaapannut Ballon d’Orin vuonna 2018, jolloin (anglismilla ilmaisten) kaikki tähdet osuivat kohdalleen kroatialaisella Luka Modrićilla. Lehdistöarvioissa ennakkosuosikkina tämän vuoden voittajaksi pidetään Messiä. Ballon d’Or on etenkin markkinointimielessä merkittävä saavutus.