Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Watford FC

Siirtohuhut-Watford

 • Perustettu: 1881
 • Stadion: Vicarage Road (22 200)
 • Kotikaupunki: Watford
 • Kotiasu: mustakeltainen
 • Vierasasu: valkoinen
 • Manageri: Xisco Muñoz
 • Saavutukset: Nousu Valioliigaan 1998-99 & 2005-06, FA Cupin finaalissa 1983-84 & 2018-19

Vaikeuksien kautta Valioliigaan

Watfordin pelaajat juhlivat Valioliiga-nousua vuoristoratamaisen kauden päätteeksi. Kuva: Getty Images
 • Mestaruussarja: toinen (nousi suoraan)
 • Pisteet: 91
 • 27 voittoa, 10 tasapeliä, 9 tappiota
 • Maaliero: 63-30
 • Cupit:
  • FA Cup: kolmas kierros, hävisi Manchester Unitedille
  • Liigacup: kolmas kierros, hävisi Newport Countylle

Valioliigasta kauden 2019-20 päätteeksi pudonnut Watford aloitti sesonkinsa Mestaruussarjassa uuden valmentajan Vladimir Ivicin alaisuudessa. Joukkueen ei pitkään tarvinnut keräillä itseään palautuakseen edellisen sesongin sekasorrosta, sillä ensimmäiseen kuuteen sarjapeliin mahtui vain yksi tappio ja sijoitus taulukossa oli kolmas.

Lupaavan alun jälkeen alkoivat kuitenkin vaikeudet. Seuraavasta seitsemästä ottelusta Watford voitti vain kaksi peliä – kummankin epävakuuttavin 3–2-lukemin – ja ote sarjataulukon kärkisijoista alkoi lipsua. Ivic kierrätti pelaajiaan ja vaihtoi alkukaudella toimineen 3–5–2-muodostelmansa 4–4–2:een, mikä ei kuitenkaan muuttanut kurssia toivotulla tavalla.

Joulukuun alkaessa pilvet Vicarage Roadin yläpuolella alkoivat tummua entisestään. Ottelutahdin kiristyttyä, myös tunnelma joukkueen sisällä kiristyi. Ivic näytti jo saaneen miehistönsä takaisin raiteilleen, kun Watford nappasi Rotherhamista ja Birminghamista tyylipuhtaat voitot ennen tasapeliä Brentfordin kanssa. Seuraava ottelu jäi kuitenkin serbin viimeiseksi joukkueen päävalmentajana.

Ivic teki ensinnäkin kovan ratkaisun jättäessään Watfordin kapteeni Troy Deeneyn penkille Huddersfieldia vastaan. Keskushyökkääjä oli onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä ottelussa, eikä päätöstä sulattanut. 3–5–2-muodostelmaan ensimmäistä kertaa seitsemään peliin palannut Watford hävisi kamppailun 0–2-lukemin ja joukkue putosi taas sarjataulukon viidennelle sijalle. Pelaajien luotto Iviciin horjui ja seurajohto sai tarpeekseen. Uusi valmentaja hankittiin lopulta jo seuraavana päivänä.

Ivicin korvaajaksi palkattiin 40-vuotias espanjalaisvalmentaja Xisco Munoz (josta lisää ennakon neljännellä sivulla). Nuori keltanokka otti harteilleen suuren haasteen, kun hänen oli saatava alavireinen ja tyytymätön ryhmä uudelleen suoriutumaan, eikä asiat edenneet heti toivotulla tavalla.

Xiscon ensimmäinen ottelu Watfordin peräsimessä sujui mallikkaasti. Joukkue voitti heti Norwichin 1–0 ja pysyi kärkijoukkueiden kintereillä seuraavan viiden ottelun ajan. Sitten seurasi kuitenkin kolmen ottelun voitoton putki, mikä kasvatti eroa noususijoille. Kannattajien keskuudessa heräsi jo pelko siitä, saisiko Xisco potkut seurasta vain yhdeksän pelin jälkeen. Median mukaan pelaajat olivat ymmällään Xiscon suorittamista harjoituksista ja ilmapiiri ryhmässä muuttunut yhtä viileäksi kuin Ivicin viimeisten viikkojen aikana.

Tällä kertaa seurajohdon luottamus kuitenkin säilyi ja espanjalaisluotsi onnistui tekemään tarvittavat muutokset tilanteen parantamiseksi. Seuraavassa ottelussa Watford murskasi Bristol Cityn 6–0 ja joukkuehenki oli viimein parantumaan päin. Tämä näkyi luonnollisesti myös loppukauden tuloksissa.

Watford voitti seuraavasta 15 ottelustaan kaikki paitsi kolme peliä. Omissa soi vain seitsemän kertaa ja nollapelejä kertyi kahdeksan. 1–0-voitto Millwallista varmisti Watfordin sarjanousun 24. huhtikuuta, eikä kauden kahden viimeisellä pelillä ollut juurikaan merkitystä. Vasta viidettä kertaa seuran 140-vuotisen historian aikana, päättyi Watfordin kausi nousuun pääsarjatasolle.

Mitä siirtoja Watford on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kimurantti keskikenttätilanne

Watfordin kausi sai täysin uuden käänteen, kun Xisco Munoz alkoi peluuttamaan kolmea miestä keskikentällä. Avainhahmoina toimivat Will Hughes, Nathaniel Chalobah ja Tom Cleverley.

Sekä Hughesin ja Chalobahin sopimus Vicarage Roadilla umpeutuu kuitenkin ensi kesänä, eikä kumpikaan ole toistaiseksi suostunut seuran tarjoamaan jatkopahviin. Varautuakseen kummankin englantilaisen lähtöön, hankki seura yhden uuden keskikenttämiehen heti kesän alussa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lähteekö Hughes vai Chalobah? Vai kenties kumpikin? Kuva: Getty Images

Watford tiedotti Imrân Louzan saapumisesta ranskalaisseura Nantesista kesäkuun alussa. 22-vuotiaan hankinta kustansi tiettävästi 10 miljoonaa euroa. Louza on tottunut operoimaan niin kahden kuin kolmenkin miehen keskikentällä. Hänen vahvuuksiinsa kuuluvat vahvat tempokuljetukset sekä pitkät syötöt.

Toisen uuden keskikenttämiehensä Watford hankki heinäkuun alussa. Stoke Citystä lainattu Peter Etebo ei ole hankinta, josta kaavaillaan ensi kaudeksi avauksen miestä, mutta 25-vuotias nigerialainen tuo kaivattua leveyttä Xiscon miehistöön. Etebo pystyy pelaamaan keskustan lisäksi kummalla tahansa laidalla.

Watfordin keskikentälle on kesän aikana yhdistetty myös West Bromwichissa viime kauden lainalla pelannutta Okay Yokuşlua. Turkin maajoukkuemiehen agentti vieraili hiljattain Vicarage Roadilla tavatakseen vanhaa ystäväänsä ja Watfordin urheilutoimenjohtajaa Cristiano Giarettaa. Yokuşlun omistavan Celta Vigon on kerrottu havittelevan 27-vuotiaasta 5 miljoonan euron siirtokorvausta, minkä ei pitäisi olla Watfordille ongelma.

Myös Huuhkajien Glen Kamara on ollut yhdistettynä Watfordiin, mutta Rangersin päävalmentaja Steven Gerrardin mukaan seura ei ole saanut suomalaisesta vielä yhtäkään tarjousta. Todennäköisesti Watford joutuisikin maksamaan 25-vuotiaasta ainakin puolet Yokuşlua enemmän.

Paluumuuttajan näyttöpaikka ja kyseenalainen hyökkääjähankinta

Puolustustaan Watford vahvisti entisellä lainapelaajallaan Danny Rosella, joka jätti Tottenhamin varsin katkeralla tavalla viime kesänä. 14 vuotta pohjoislontoolaisseuran kirjoilla viettänyt Rose olisi halunnut vaihtaa maisemaa jo aiemmin, mutta joutui odottamaan kärsivällisesti sopimuksensa päättymistä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Vuonna 2009 vasen laitapuolustaja Danny Rose pelasi Watfordissa lainalla seitsemän ottelun verran. Kuva: Getty Images

Rose, 31, ei pelannut viime kaudella yhtäkään valioliigaottelua Tottenhamin paidassa, eivätkä odotukset ensi kauden suhteen ole tästä syystä korkealla. Maajoukkuekokemuksellaan ja halullaan näyttää kuuluvansa Valioliigaan Rose saattaa kuitenkin osoittautua erinomaiseksi hankinnaksi. Pelaamattomuutensa vuoksi Rose tuskin aloittaa kautta Watfordin avauksen pelaajana, mutta ajan kanssa hänestä voi muodostua aito haastaja Adam Masinalle.

Watfordin hyökkäysosasto on puolestaan vahvistunut kahdella mielenkiintoisella nimellä. Ensimmäisenä joukkueeseen siirtyi vapaa agentti Joshua King, 29, jonka viime kausi meni ajallisesti täysin hukkaan hänen vietettyä puolet siitä ilman seuraa ja puolet Evertonin vaihtopenkillä. Miten hyvässä iskussa versatiili norjalainen on nyt ja onko hänestä vahvistamaan Watfordin nykyistä maalintekokalustoa?

Bournemouthin entinen tähtihyökkääjä on osoittanut olevansa tarpeeksi hyvä pelaaja Valioliigaan, eikä hänen pääsarjakokemuksestaan ainakaan haittaa ole. Paperilla hänen liikkuvuutensa ja taito rakentaa peliä sopivat Xiscon pelitapaan loistavasti.

Toinen Watfordin hyökkääjähankinta Emmanuel Dennis on puolestaan Kingiäkin erikoisempi tapaus. Club Bruggesta 4 miljoonalla eurolla ostettu 23-vuotias nousi kaudella vuoden 2020 lopulla erikoisen kohun keskelle, kun hän ei suostunut nousemaan belgialaisseuran bussiin ennen joukkueen Mestarien liigan ottelua Borussia Dortmundia vastaan. Tämä johtui yksinomaan siitä, että hänen haluamansa istumapaikka oli varattu.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tekeekö Emmanuel Dennis vaikutuksen vai tuittuileeko hän tiensä ulos Watfordistakin? Kuva: Getty Images

Erittäin lapselliseksi kuvailtu toiminta nosti esiin Dennisin asenneongelmat ja varjosti hänen aiempia huippuotteitaan Euroopan eliittikilpailussa. Näihin lukeutuivat esimerkiksi hänen kaksi maaliaan Bruggen 2–2-tasapelissä Real Madridia vastaan lokakuussa 2019.

Dennis vietti viime kauden toisen puolikkaan lainalla saksalaisseura FC Kölnissä, mutta sai sielläkin nopeasti ongelmapelaajan maineen. Nuori nigerialainen pudotettiin joukkueen ykkösmiehistöstä huonon asenteensa vuoksi. Peliesityksetkään eivät olleet kummoisia, sillä yhdeksään sarjaotteluun mahtui vain yksi maalisyöttö.

– Hän ei ole helppo kaveri. Tiesimme hänen ongelmastaan, mutta otimme liian ison riskin. Arvioimme tilanteen väärin. Dennis aiheutti asenteellaan sekasortoa. Pudotimme hänet, koska ryhmä on prioriteettimme. Se oli huono siirto, joka oli minun vastuullani, paljasti FC Kölnin seurajohtaja Horst Heldt.

On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten Dennisin pää kestää Watfordissa. Sopimus seurassa ulottuu vuoteen 2026 saakka, joten ongelmien ilmetessä seura tuskin pääsee hänestä helpolla eroon.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Watford”]

Ketkä ovat Watfordin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Ismaïla Sarr
23 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images

Ismaïla Sarr kuului Watfordin tärkeimpiin pelaajiin jo kaudella 2019-20, kun joukkue edellisen kerran pelasi Valioliigassa. Silloin nopeajalkainen senegalilaishyökkääjä teki viisi maalia ja syötti kuusi lisää 28 sarjapeliin.

Sarria yhdistettiin kyseisen kauden jälkeisenä kesänä moniin isoihin seuroihin, mutta jäi Vicarage Roadille auttamaan joukkueensa saman tien takaisin Valioliigaan. Viime kaudella 23-vuotias takoi huimat 13 maalia ja 10 maalisyöttöä 39 mestaruussarjapeliin.

Sarr valittiin viime kaudella myös Watfordin vuoden pelaajaksi. Hänen raaka ja räjähtävä nopeutensa tulee aiheuttamaan ongelmia lukuisille pääsarjatason puolustajille alkavalla kaudella. Sarr on hyvä molemmilla jaloilla ja vaarallinen kentän kummallakin laidalla.

João Pedro
19 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images

Toisin kuin Sarr, João Pedro ei aivan yltänyt kaksinumeroiseen maalimäärään edellisellä kaudella. Vasta 19-vuotias brassihyökkääjä osoitti kuitenkin olevansa tärkeä ase Xisco Munozin arsenaalissa.

Pedro avasi 31 ottelua päättyneellä mestaruussarjakaudella ja osoitti sopivansa paremmin 4–3–3-muodostelman kärkimieheksi kuin Troy Deeney tai Andre Gray. Versatiili Pedro on kykeneväinen pelaamaan myös kummalla tahansa laidalla ja rakentamaan peliä syvemmältä kenttää. Hänellä on tapana pudota alas linjasta luomaan peliä pystyyn juokseville ja sisään leikkaaville Sarrille ja Ken Semalle.

Maalinteossa Pedro onnistui itse yhdeksän kertaa, minkä lisäksi hän syötti joukkuetovereilleen kolme maalia. Pedrolla on kirkas tulevaisuus edessään ja vahva kausi Valioliigassa kasvattaisi hänen 10 miljoonan euron markkina-arvoaan (Transfermarkt’n arvio) entisestään.

Läpimurtopelaaja – Francisco Sierralta

Kuva: Getty Images

Francisco Sierralta on monien Watford-kannattajien mielestä takuuvarma menestyjä myös Valioliigassa. Chileläistoppari ei kokenut Mestaruussarjan aiheuttamaa fyysistä rasitusta haasteeksi, vaan läpäisi testin ongelmitta.

Sierralta, 24, on vahva ilmatiloissa ja rauhallinen pallon kanssa. Hän on Watfordin tärkein toppari ja hyvä avaamaan peliä lyhyillä syötöillä.

– Hän tulee varmasti loistamaan läpi Valioliiga-kauden ja herättämään kiinnostusta suurimmista seuroista, arvioi Watford-fani ja The Voices of The Vicin podcastisäntä Mike Duffy Valioliiga.comille.

Miten Watford pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Watfordin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Onko pikapotkujen aika viimein ohi?

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Xisco Muñoz
 • Apuvalmentaja: Roberto Cuesta
 • Fysiikkavalmentaja: Jorge Abella
 • Maalivahtivalmentaja: Antonello Brambilla
 • Suorituskykykoordinaattori: Álvaro Reina
 • Analyytikko: Miguel Ángel
Xisco on tehnyt välittömän vaikutuksen Watfordin peräsimessä. Kuva: Getty Images

Watfordin valmentajaruletti on pyörinyt tiuhaa tahtia viimeisten vuosien aikana. Javi Gracian saatua seurasta potkut tammikuussa 2018, on seurajohdon liipaisin ollut hyvin herkässä.

Gracian potkujen jälkeen Watfordin käskyttäjä on vaihtunut viidesti, eikä yksikään ole pitänyt työpaikastaan kiinni 8 kuukautta pidempään. Annettuaan tilaisuuden kuitenkin Xisco Muñozille, näyttäisi seurajohto viimein osuneen kultasuoneen.

Kokematon vain paperilla

Xisco on vielä melko tuntematon henkilö koko brittifutiksen parissa. 40-vuotias espanjalaisluotsi lopetti pelaajauransa vuonna 2016 ja siirtyi sen jälkeen valmennustehtäviin. Pelaajauransa aikana entinen hyökkääjä voitti La Ligan mestaruuden Valencian riveissä ja pelasi lähes 200 ottelua kotimaansa pääsarjassa, edustaen muun muassa Real Betisiä ja Tenerifea.

Xisco sai ensimmäisen päävalmentajapestinsä elokuussa 2020, kun hänet palkattiin kesken kauden Dinamo Tbilisin peräsimeen. Seuran apuvalmentaja aiemmin toiminut Xisco johdatti Dinamon vuoden lopulla Georgian mestaruuteen voitettuaan kahdeksasta sarjaottelusta seitsemän peliä. Samaan aikaan Vladimir Ivić sai potkut Watfordista, jonka jälkeen englantilaisseura kääntyi Xiscon puoleen.

Xisco sai Watfordin komentoonsa joulukuussa 2020 ja johdatti seuran heti Mestaruussarja-debyytissään 1–0-voittoon sarjakärki Norwich Citystä. Alkutaipale sisälsi kuitenkin suuria vaikeuksia, kun oikean muodostelman löytäminen vei aikaa ja kärsivällisyyttä. Xiscon pelättiin saavan seurasta potkut vain yhdeksän pelin jälkeen, mutta palaset loksahtivat lopulta kohdalleen ja tie Valioliiga-paluulle aukeni. Maaliskuussa 2021 Watford voitti viisi ottelua putkeen ja Xisco palkittiin Mestaruussarjan kuukauden valmentaja -palkinnolla.

Tyylikäs ja nöyrä

Xiscon luotsaama Watford pelasi sarjakauden loppuun pistekeskiarvolla 2.11, mikä varmisti seuralle kakkossijan taulukossa ja automaattisen nousun Valioliigaan. Xisco keräsi luonnollisesti suurta kunniaa Hornetsin saavutuksesta, mutta nousi kannattajien suosioon myös ihailtavan persoonansa vuoksi.

– Xisco on hämmästyttävä. Hän on Yes-man, mutta oikeanlainen Yes-man. Se noste jonka hän toi joukkueeseen joulukuussa oli jotain uskomatonta. Voitettuamme Norwichin hänen ensimmäisessä ottelussaan joukkueen yhteishenki näytti samalta kuin olisimme juuri voittaneet mestaruuden, kuvaili The Voices of The Vicin podcastisäntä Mike Duffy Valioliiga.comille.

– Hänellä näyttäisi olevan oikea tasapaino pelaajien kanssa vitsailun ja heidän vilpittömän kunnioittamisen välillä. Hän on energinen hahmo ja tietää miten motivoida pelaajia. Hän on luonut todella hienon yhteyden kannattajiin, vaikka me fanit emme olekaan päässeet paikan päälle kannustamaan joukkuetta eteenpäin. Pidän siitä.

– Xisco tulee olemaan se, joka murtaa [nopeiden manageripotkujen] kirouksen. Uskon, että hän on joukkueemme peräsimessä myös kauden 2022-23 käynnistyessä, päätti Duffy.

Peliryhmitys – muoto

Xisco käytti Mestaruussarjassa ainoastaan neljän puolustajan muodostelmia, joista suosituin ja toimivin oli ehdottomasti 4–3–3. Espanjalaisluotsin voidaan odottaa jatkavan samalla ryhmityksellä myös Valioliigassa. Muoto antaa joukkueen teknisille hyökkääjille ja laitapuolustajille vapauden ilmaista itseään, sekä ottamaan keskikentän jykevästi haltuun.

4–3–3-muodostelmassa keskikentän moottorina toimii Will Hughes, joka oli viime kaudella yksi Watfordin tärkeimpiä pelaajia sarjanousun kannalta. Hughes määrittää pelin tempon ja toimii linkkinä niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin välillä. Nathaniel Chalobah ja Tom Cleverley ovat myös erittäin tärkeitä pelaajia keskikentän toimivuuden kannalta.

Laitahyökkääjä Ismaïla Sarr on Watfordin arvokkain esine, joka tuo hyökkäyspäähän sitä jokaisen valmentajan kaipaamaa X-factoria. Manchester Unitediin ja Liverpooliin aiemmin yhdistetty senegalilainen teki päättyneellä kaudella 13 täysosumaa Mestaruussarjassa ja on vaarallisimmillaan oikealla. 4–3–3-muodostelma antaa hänelle, Ken Semalle ja João Pedrolle tarvittavan vapauden hyökkäyspäässä, jossa ei enää tunnuta kaipaavan seuraikoni Troy Deeneyä tai Andre Grayta.

Adam Masina ja Kiko Femenía tukevat hyökkäystä tekemällä aktiivisesti ylijuoksuja laitapuolustajien tonteilta. Viime kaudella Masina osui kahdesti, kun Femenía puolestaan syötti neljä maalia. Ivicin koirankopista kaivettu chileläistoppari Francisco Sierralta on Watfordin tärkein toppari ja hyvä avaamaan peliä.

Watfordin puolustuspelaaminen oli myös niin vakuuttavaa läpi kauden, ettei 4–3–3-muodostelman pitäisi osoittautua liian turvattomaksi vaihtoehdoksi Valioliigaan. Watford piti viime kauden Mestaruussarjassa eniten nollapelejä (23) ja päästi vähiten maaleja (30).

Ihanneavaus (4-3-3)

Pelaajalista

[table id=60 /]

Mistä sijoista Watford pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Puolustus pitää, mutta ei sarjassa

Sijat: 18-20

Watford on säilyttänyt monia samoja pelaajia, jotka muistamme kahden kauden takaa Valioliigasta, eikä seura näe itseään uudelleenrakennusprojektin keskellä.

Kyseessä on vuoden 2019 FA Cupin finaaliinkin yltänyt joukkue, jonka vaikeat ajat useiden eri valmentajien alaisuudessa johtivat vain pisteen erolla ratkenneeseen sarjaputoamiseen, joka kaiken lisäksi sinetöityi vasta kauden viimeisenä pelipäivänä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Alkava kausi jäänee Troy Deeneyn viimeiseksi Valioliigassa. Kuva: Getty Images

Nyt Watford on jälleen Valioliigassa, mutta kohtalo lienee sama. Xisco on lupaava valmentaja, jota seurajohto on tukenut useilla hankinnoilla. Edessä on kuitenkin niin paljon vaativampi haaste edelliseen verrattuna, ettei ryhmän laatutaso yksinkertaisesti riitä pysymään sarjassa sen laajuudesta huolimatta.

Mahdollisuudet

Watfordin ehdoton vahvuus on sen kompakti puolustuslinja, jonka Xisco sai toimimaan viime kauden lopulla loistavasti. Jos joukkueen alakerta todella on yhtä vesitiivis kuin Mestaruussarjassa, voi se nitistää runsaasti pisteitä myös kovemmilta vastustajilta ja selvitä niukasti putoamiselta.

Haasteet

Yhteishenki ryhmän sisällä on tällä hetkellä katossa. Edessä on kuitenkin paljon enemmän haasteita kuin viime kaudella, jolloin joukkueen sisäisiltä ongelmilta ei myöskään täysin vältytty.

Miten jo kertaalleen potku-uhan alle joutunut Xisco onnistuu pitämään ryhmänsä motivoituneena ja tyytyväisenä, kun voittoja ja nollapelejä ei enää irtoa yhtä helposti kuin Mestaruussarjassa? Miten ongelmapelaaja Emmanuel Dennis ja muut avauksen paikasta taistelevat kärjet sekoittavat pakkaa?

Watfordin seurajohdon lisääntynyt kärsivällisyys valmentajien suhteen ei suinkaan ole mikään kirkossa kuulutettu asia, minkä takia heikko alkukausi laittaisi Xiscon pään varmasti pölkylle.

[td_block_11 custom_title=”Watford-uutiset” tag_slug=”watford” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]