Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Southampton FC
  • Siirtohuhut-SotonPerustettu: 1885
  • Stadion: St. Mary’s Stadium (32 384)
  • Kotikaupunki: Southampton
  • Kotiasu: Punavalkoinen
  • Vierasasu: Keltainen
  • Manageri: Ralph Hasenhüttl
  • Saavutukset: Englannin pääsarjan toinen kaudella 1983-84, FA Cupin voitto kaudella 1975-76, Liigacupin toinen kausina 1978-79 ja 2016-17.

Kärkisijoilta kaaokseen

Southamptonin kausi oli melkoista vuoristorataa. Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 15.
  • Pisteet: 43
  • 12 voittoa, 7 tasapeliä, 19 tappiota
  • Maaliero: 47-68
  • Cupit:
    • FA Cup: Välierä, hävisi Leicesterille
    • Liigacup: Toinen kierros, hävisi Brentfordille

Southamptonilla oli varsin rauhallinen mutta hyvä siirtoikkuna ennen viime kautta. Pitkään Saintsia palvellut toppari Maya Yoshida siirtyi lainapestinsä jälkeen pysyvästi Sampdoriaan. Laitapuolustaja Cédric Soares noudatti samaa kaavaa, mutta päätyi Arsenaliin. Isoin menetys oli Tottenhamiin siirtynyt keskikenttäpelaaja Pierre-Emile Højbjerg, joka toimi jonkin aikaa myös Sotonin kapteenina.

Tottenhamin kanssa asioitiin enemmänkin, kun Southampton osti lainalla pelanneen laitapuolustaja Kyle Walker-Petersin itselleen. Saints hankki myös toppari Mohammed Salisun Real Valladolidista ja keskikenttäpelaaja Ibrahima Diallon Brestistä.

Walker-Peters asteli odotetusti suoraan Sotonin avaukseen, mutta loukkaantumisista kärsinyt Salisu pääsi kunnolla maistamaan Valioliigan vauhtia vasta kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Myös Diallon ura St Mary’s Stadiumilla lähti hieman hitaasti liikkeelle, mutta hän sai hiljalleen vastuuta enenevissä määrin.

Southampton toteutti myös yhden sarjan romanttisimmista siirroista, kun se lainasi oman kasvattinsa Theo Walcottin Evertonista. Walcott palasi Sotoniin ensimmäistä kertaa 15 vuoteen ja ihastutti siinä määrin, että sai itselleen pysyvän diilin.

Walcottin paluu kasvattajaseuraansa sujui jopa odotettua paremmin. Kuva: Getty Images

Kun itse pelit viimein saatiin käyntiin, Southampton otti pataan kolmessa ensimmäisessä ottelussaan. Crystal Palace ja Tottenham olivat vahvempia Valioliigassa, jälkimmäinen 5-2-lukemin, ja välissä Southampton tippui liigacupista heti ensimmäisellä kierroksellaan, kun toisella sarjaportaalla pelannut Brentford oli vahvempi maalein 2-0.

Syyt paniikkiin kaikkosivat kuitenkin nopeasti, ja Southamptonin peli lähti rullaamaan. Kahdeksan sarjaottelun jälkeen Saints oli jopa hetkellisesti Valioliigan piikkipaikalla. Vielä joulukuun puolivälissä Southampton oli Valioliigassa kolmantena, mutta siitä se alamäki sitten lähti.

Kauden jälkimmäinen puolisko oli Southamptonilta surkeaa suorittamista. Valioliigassa Saints uhkasi lähinnä häntäpään seuroja ja hävisi poikkeuksetta muille. Mukaan mahtui myös 0-9-tappio Manchester Unitedille, mikä oli toinen häviö samoin lukemin peräkkäisillä kausilla. Vain kuukautta aiemmin Southampton oli voittanut Liverpoolin kotikentällään 1-0, mikä sai Saintsin managerin Ralph Hasenhüttlin kyyneliin.

Tammikuussa Liverpoolista lainattu hyökkääjä Takumi Minamino toi hetkellistä lisävirtaa Sotonin pelaamiseen, mutta hänkin esiintyi lopulta varsin vaatimattomasti.

Minamino ei ole vielä vakuuttanut Valioliigassa. Kuva: Getty Images

15. sija oli järkyttävä suoritus joukkueelta, jonka odotettiin joissain arvioissa taistelevan jopa paikasta europeleihin. Southamptonin kapea materiaali oli tiedossa jo hyvissä ajoin, mutta vaikeilla hetkillä se tuli entistä karummalla tavalla esiin.

Hyviäkin hetkiä oli. Kapteeninnauhan perinyt James Ward-Prowse pelasi uransa parhaan kauden ja tahkosi täydet minuutit Southamptonin jokaikisessä pelissä kaikki kilpailut mukaan lukien. Danny Ings oli toista vuotta putkeen Sotonin paras maalintekijä, joskin hän jäi kauas edelliskauden saldostaan. Myös Jannik Vestergaard, Walker-Peters ja Stuart Armstrong voidaan laskea onnistujien joukkoon.

Southamptonin kauden kohokohta oli sen taival FA Cupissa, jossa se ylsi neljän parhaan joukkoon. Kilpailun tuleva voittaja Leicester oli kuitenkin välierässä vahvempi 1-0 Kelechi Iheanachon maalilla.

Mitä siirtoja Southampton on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kuka lähtee ja milloin?

Jannik Vestergaard saattaa vielä lähteä. Kuva: Getty Images

Southamptonin lähtijät sanelevat tänä kesänä sen, mille paikalle seuran on hankittava pelaajia.

Saintsilla on riveissään muutamakin iso pelaaja, joiden sopimus päättyy ensi kesänä. Merkittävimpinä mainittakoon Ings ja Vestergaard sekä kaikki edustusjoukkueen maalivahdit. Ings otti ja lähti Aston Villaan juuri ennen ennakon julkaisua.

Ings on hyvä esimerkki Southamptonin ongelmista. Hyökkääjä hylkäsi seuran tarjoaman jatkosopimuksen, koska halusi uuden haasteen urallaan. Soton ei halunnut luopua ykköshyökkääjästään kauden alla, mutta lopulta Aston Villan 35 miljoonan euron tarjous oli sellainen, mistä seura ei enää voinut kieltäytyä.

Southampton ei pystynyt näyttämään Ingsille, eikä pysty muillekaan tähdilleen, että seura olisi selkeästi ottamassa seuraavan askeleen lähivuosina. Nyt Southamptonin pitäisi löytää mitat täyttävä korvaaja Ingsille, joka on viime vuosina ollut äärettömän tärkeä pelaaja hyökkäyspäässä.

Ings haluaisi juhlia maalien lisäksi myös mestaruuksia. Kuva: Getty Images

Vestergaard on lähes vastaavassa tilanteessa, mutta häntä kohtaan on ollut lehtitietojen mukaan enemmän kiinnostusta.

Iso menetys viime kauden joukkueesta on laitapuolustaja Ryan Bertrand, jonka sopimus päättyi kesä-heinäkuun vaihteessa. Hänet paikattiin Brestistä hankitulla Romain Perraud’lla, josta Saints pulitti 12 miljoonaa euroa. Juuri tuon korkeampia siirtosummia Southamptonilta ei tänä kesänä odoteta.

Kesällä 2017 Juventuksesta saapunut Mario Lemina jäi viime vuosina lainapelaajan rooliin, ja nyt tie vei Nizzaan noin 5,5 miljoonalla eurolla.

Theo Walcott siirtyi ilmaiseksi Sotoniin pysyvästi heti siirtoikkunan alkaessa. Oikealle laidalle saapui Chelseasta myös 18-vuotias tulevaisuuden nimi Valentino Livramento, josta Soton maksoi vajaa kuusi miljoonaa euroa. Livramento on satsaus tulevaisuuteen.

Southampton etsii tiettävästi vielä yhtä laitapuolustajaa. Huhuissa aktiivisimmin on mainittu Manchester Unitedin Brandon Williams, joka pystyy pelaamaan kummallakin laidalla.

Monipuolisen Williamsin siirto olisi looginen juuri Southamptonin kapean materiaalin kannalta. Saintsin seurajohdolla on vaikea työ antaa Hasenhüttlille kilpailukykyinen joukkue, kun raha on tiukassa, mutta joukkueeseen pitäisi saada lisää niin leveyttä kuin laatua.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Southampton”]

Ketkä ovat Southamptonin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

James Ward-Prowse
26 vuotta
Keskikenttäpelaaja

James Ward-Prowse on Southamptonin johtaja. Kuva: Getty Images

Kahdeksanvuotiaasta asti Southamptonia edustanut Ward-Prowse, 26, on kannattajien suuri suosikki ja tätä nykyä Valioliigan paras erikoistilanteiden antaja.

Hän pelasi viime kaudella tehojen puolesta uransa parhaan sesongin, kun 38 sarjaottelussa syntyi kahdeksan osumaa ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Maaleista puolet tulivat suoraan vapaapotkuista.

Pienoisena tuittupäänäkin tunnettu Ward-Prowse oli mukana Englannin alustavassa EM-joukkueessa, mutta Saints-kippari jäi lopullisen kisaryhmän ulkopuolelle.

Southamptonissa hän on joukkueen tärkein pelaaja myös tulevalla kaudella.

Ché Adams
25 vuotta
Keskushyökkääjä

Southampton myi kauden alla ykköstähtensä Danny Ingsin Aston Villaan. Siirto on kova pala purtavaksi, mutta toisaalta se on myös erinomainen mahdollisuus 25-vuotiaalle Che Adamsille.

Ché Adams tykitti viime kaudella yhdeksän maalia Valioliigassa. Kuva: Getty Images.

Adams saapui Southamptoniin kesällä 2019 Birminghamista. Sen jälkeen vastuuta on tullut vaihtelevasti. Suurin syy on ollut se, että edellä on ollut Danny Ings. Viime kaudella Adams sai paljon vastuuta kahden hyökkääjän ryhmityksessä. Ehkäpä pienelle huomiolle jäi se, kuinka hyvin Adams pelasi.

Adamsin vahva kausi saattoi myös auttaa siinä, että Ingsistä oltiin lopulta valmiita luopumaan. Adams iski viime kaudella yhdeksän maalia ja syötti viisi osumaa. Soton saattaa vielä vahvistaa hyökkäystään, mutta Adams on nyt ykköshyökkääjä, jonka on vastattava huutoon.

Läpimurtopelaaja – Mohammed Salisu

Mohammed Salisu kärkkyy parrasvaloihin. Kuva: Getty Images

Ghanalainen Salisu, 22, ei vielä viime kaudella päässyt kunnolla näyttämään, miksi Southampton hankki hänet Real Valladolidista 12 miljoonalla eurolla.

Salisun kookas ulkomuoto voi hämätä, sillä hän on kaukana kömpelön topparin stereotypiasta. Ghanalaispuolustajan vahvuudet eivät rajoitu hänen kykyynsä käyttää kroppaansa, vaan hän taitaa myös jalalla pelaamisen.

Parhaimmillaan Salisu on erittäin kokonaisvaltainen puolustaja, mutta hänestä ei saatu debyyttikaudella loukkaantumisten takia vielä parasta irti.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Itävallan Klopp

Valmennusryhmä

  • Manageri: Ralph Hasenhüttl
  • Apuvalmentaja: Richard Kitzbichler
  • Apuvalmentaja: Dave Watson
  • Apuvalmentaja: Kelvin Davis
  • Apuvalmentaja: Craig Fleming
  • Maalivahtivalmentaja: Andrew Sparkes
  • Urheilutieteen johtaja: Alek Gross
Ralph Hasenhüttln aika Southamptonissa on ollut vuoristorataa. Kuva: Getty Images

Itävaltalaisen Hasenhüttlin, 53, valmennusura sai alkunsa Saksassa, jossa hän vietti myös viimeiset vuotensa pelaajana.

Hän hilasi itseään ja joukkueitaan ylöspäin Saksan sarjaportailla, kunnes hän sai debyyttinsä liigatasolla RB Leipzigissa kaudella 2016-17. Leipzigin ja Hasenhüttlin ensiesiintyminen Bundesliigassa oli jymymenestys; energiajuomajätti Red Bullin alaisuudessa pelaava seura ei kerännyt ystäviä omistajakuviollaan, vaan pelaamallaan jalkapallolla, joka vei sen sensaatiomaisesti toiseksi sarjataulukossa.

Seuranneella kaudella Leipzig debytoi myös Mestarien liigassa, mutta jäi lohkossaan kolmanneksi ja putosi siten Eurooppa-liigaan, jossa se ylsi puolivälierävaiheeseen.

Hasenhüttl ja RB Leipzig purkivat sopimuksensa toukokuussa 2018. Päätöksen taustalla ei ainakaan suoranaisesti ollut urheilullinen menestys, vaan Hasenhüttlin ja seuran eriävät mielipiteet hänen tulevaisuudestaan.

Hasenhüttlin sopimus olisi päättynyt seuraavan kauden jälkeen, ja hän olisi halunnut jatkosopimuksen muodossa takeen siitä, että hän jatkaa Leipzigissa pidempäänkin. Leipzig ei kuitenkaan jatkopahviin suostunut, joten Hasenhüttl pyysi päästä vapaaksi diilistään ja sai tahtonsa läpi.

Hasenhüttl valmensi Leipzigissa Chelsean nykyistä hyökkääjää Timo Werneriä. Kuva: Getty Images

Southamptoniin Hasenhüttl pestattiin joulukuussa 2018. Ensimmäisellä kaudella hänen tehtävänsä oli säilyttää Saintsin sarjapaikka, missä hän onnistuikin. Tehtävän alkaessa Southampton oli 18. sijalla, yhden pisteen päässä putoamisviivasta, ja tehtävän päättyessä 16. sijalla, viiden pisteen päässä putoamisviivasta.

Hasenhüttlin ensimmäinen kokonainen kausi St Mary’s Stadiumilla lähti käyntiin hieman yskähdellen. Hetkellisesti koko homma näytti hajoavan käsiin, kun Southampton hävisi lokakuussa kotonaan Leicesterille 0-9. Saints luotti kuitenkin Hasenhüttliin, joka vannoi häpeissään kääntävänsä joukkueen kurssin.

Ja kurssihan myös kääntyi. Southampton ihastutti Valioliigan ystäviä vauhdikkaalla pelityylillään, ja se oli varsinkin koronatauon jälkeen yksi sarjan parhaista joukkueista.

Hasenhüttliä on usein verrattu Liverpooliin manageriin Jürgen Kloppiin, eikä syynä ole ainoastaan kummankin mieltymys lippalakkeja ja tiukkoja verryttelyhousuja kohtaan. Hasenhüttl suosii Kloppin tapaan aggressiivista vastaprässiä ja haluaa joukkueensa riistävän pallon mahdollisimman ylhäällä.

Hän on arvostettu valmentaja, vaikka onkin kulkenut ajoittain ohuella jäällä. Harva manageri saisi pitää työnsä hävittyään kahdesti yhdeksällä maalilla.

Peliryhmitys – muoto

Hasenhüttl testasi ensimmäisellä kaudellaan erilaisia formaatioita Southamptonissa, mutta päätyi lopulta 4-4-2:een ja sen eri muotoihin. Ingsin lähtö saattaa vaikuttaa ryhmitykseen, koska hyökkäykseen ei kauden alla ole mitat täyttävää korvaajaa.

Saints voi ajoittain pelata myös neljän linjalla, jossa on kolme topparia ja yksi laitapuolustaja. Tässä tapauksessa joukkueen muoto vaihtelee pallollisen ja pallottoman vaiheen välillä siten, että laitapuolustaja ja toinen laitahyökkääjä pelaavat pallollisessa vaiheessa wing-backeina, mutta pallottomassa vaiheessa puolustaja putoaa takaisin neljän linjaan.

Laitapuolustajan ja laitahyökkääjän peluuttaminen wing-backeina antaa Sotonille mahdollisuuden siirtää toisen laitahyökkääjänsä selkeämmin kymppipaikan alueelle hyökkääjien taakse.

Southamptonin perusmuoto on kuitenkin 4-4-2, jossa on kaksi laitapakkia, ja kaksi keskikenttäpelaajaa puolustuksen edessä. Toppareina pelaavat Vestergaard ja Jan Bednarek, oikeana laitapakkina Walker-Peters ja vasemmalla Perraud.

Keskikentän keskustan tonteista toisen ottaa Ward-Prowse, joka saa vierelleen Oriol Romeun tai Stuart Armstrongin – riippuen vastustajasta ja/tai siitä, keitä pelaajia Southamptonilla on käytettävissä. Armstrongia voidaan käyttää myös laitahyökkääjän roolissa.

Monikäyttöinen Armstrong on tärkeä pelaaja Southamptonille. Kuva: Getty Images

Southamptonin pelaajilla on hyökätessä ja puolustaessa selkeät mutta vaativat roolit. Hyökkääjät, eli aiemmin Ings ja Che Adams, häiritsevät liikkeillään vastustajien pelin avaamista ja pyrkivät ohjaamaan pallon otollisiin väleihin riiston kannalta.

Ingsin lähdettyä Aston Villaan, jää hyökkäykseen valtava aukko, joka pyritään varmasti täyttämään vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Kauden alla Ingsin saappaisiin ei suoranaisesti ole kovin hyvää varavaihtoehtoa. Shane Long, 34, ja Michael Obafemi, 21, löytyvät rosterista, mutta hyökkäyksessä saatetaan alkukaudesta nähdä jopa laitahyökkääjä. Sen verran vähissä todelliset vaihtoehdot ovat. Yksi vaihtoehto on Nathan Redmond.

Saintsin laitahyökkääjät pelaavat hyökkäys- ja puolustusvaiheessa kapeammalla kuin monessa muussa joukkueessa tukeakseen kahden pelaajan keskikenttää. Tämä antaa laitapuolustajille mahdollisuuden nousta mukaan hyökkäyksiin ja prässiin, mikä vuorostaan mahdollistaa laitahyökkääjien leikkaamisen keskustaan ja liikkumisen kymppialueella pallollisessa vaiheessa.

Southamptonin tavoite on riistää pallo mahdollisimman korkealla, mutta ajoittain se myös pakottaa vastustajan antamaan hätäisen pitkän syötön luottaen siihen, että sen pitkät topparit hoitavat ykköspallot omille. Myös Sotonin keskikenttäpelaajat osallistuvat aktiivisesti prässäämiseen ja taklaavat paljon.

Southamptonin korkea prässi on yksi sen suurimmista aseista, mutta sitä on ajoittain myös rokotettu rankasti sen takia.

Kun Southampton pelaa hitaita hyökkäyksiä, se saattaa pelata todella hitaita hyökkäyksiä. Jos Saints ei pääse etenemään nopealla avauksella esimerkiksi laitapakkien kautta, se pallottelee mielellään topparien ja kahden keskikenttäpelaajansa välillä etsien saumoja edetä.

Southampton houkuttelee tällä tavalla vastustajia ylöspäin ja ajoittain myös rikkomaan. Huono taklaus väärässä paikassa voi tietää vastustajalle välittömiä vaikeuksia, kun pallon taakse astelee Ward-Prowse.

Ihanneavaus (4-2-2-2)

Southamptonin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=56 /]

Mistä sijoista Southampton pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Ingsin lähtö kirpaisee kovasti

Sijat: 14-17

Keskikasti on jälleen Southamptonin näköpiirissä. Se ei sinänsä ole yllätys, kun katsoo viime vuosien sijoituksia. Jonkin verran Sotonin kohdalla on puhuttu siitä, milloin se nousee haastamaan europaikoista, mutta sellaisesta on vielä aivan turha puhua. Eipä europelit todellisuudessa ole kovin lähellä lähitulevaisuudessakaan.

Southamptonin materiaali on todella kapea, ja toisaalta Hasenhüttlin vaativa vastaprässi kuluttaa pelaajia. Ailahteleva Saints on jälleen parhaimmillaan todella hyvä, mutta huonoimmillaan surkea joukkue. Ykköshyökkääjä Danny Ingsin lähtö kirpaisee, tuo uhkakuvia ja laskee sijoitusta.

Parhaimmillaan lositava, huonoimmillaan surkea. Kuva: Getty Images.

Sarjapaikan kannalta sillä ei pitäisi olla suurta hätää, mutta St. Mary’silla pelataan loppukaudesta jälleen kerran ei mistään, mikä voi olla viimeinen pisara joukkueen tähtipelaajille vaihtaa maisemaa. Se nähtiin jo Ingsin kohdalla ennen ensimmäistäkään peliä.

Mahdollisuudet

Southamptonilla on saumat nousta vähintään turvalliseen keskikastiin, mutta sen on kehitettävä vahvuutensa sellaiseen kuosiin, että se pystyy säännöllisesti kaatamaan itseään heikommat joukkueet. Varsinkin edellä mainittu vastaprässi on ollut todellinen ilo silmälle silloin, kun Southampton on saanut sen toimimaan.

Saints on pelannut Hasenhüttlin alaisuudessa todella hyvää jalkapalloa, mutta myös todella huonoa jalkapalloa. Yhdeksän maalin tappiot eivät selity vain huonolla vireellä.

Ward-Prowsen potkutekniikka on ase, jota sopiikin käyttää säästelemättä. Huippuunsa hiotut erikoistilanteet voivat poikia Southamptonille roppakaupalla pisteitä.

Ingsin korvaaminen määrittää kautta paljon. Jos Soton löytää hyökkäykseensä takuuvarman kymmenen maalin kärjen, ei kukaan jää ikävöimään Ingsiä. Se on helpommin sanottu kuin tehty.

Haasteet

Southamptonilla on auttamattoman kapea materiaali, joka ei kestä juuri yhtään loukkaantumisia. Eikä se oikein olisi kestänyt Ingsin lähtöäkään. Korvaajaa varmasti etsitään, mutta sellaisen löytäminen on aina vaikeaa.

Ingsin lähtö voi olla yllättävänkin suuri kompastuskivi. Pahimmillaan Soton löytää itsensä sarjan häntäpäästä ja putoamistaistelusta, jos negatiivinen kierre lähtee kauden alusta vierimään.

Saintsin junioriputki puskee kiitettävään tahtiin pelaajia edustusjoukkueen porteille, mutta rehellisyyden nimissä esimerkiksi Will Smallbone on vielä aika kaukana avauksen paikasta.

Hasenhüttl käyttää osittain juurikin kapean materiaalin takia paljon samoja pelaajia, mikä voi kostautua loukkaantumisten muodossa. Pienemmillä seuroilla on harvemmin varaa lepuuttaa pelaajiaan cup-kilpailuissa, ellei vastassa ole selkeästi heikompi joukkue alemmalta sarjatasolta.

[td_block_11 custom_title=”Southampton-uutiset” tag_slug=”Southampton” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]