Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Newcastle United FC
  • Siirtohuhut-NewcastlePerustettu: 1892
  • Stadion: St James’ Park (52 305)
  • Kotikaupunki: Newcastle upon Tyne
  • Kotiasu: Mustavalkoraidallinen
  • Vierasasu: Keltainen
  • Manageri: Steve Bruce
  • Saavutukset: Englannin pääsarjan mestaruus kausina 1904-05, 1906-07, 1908-09, 1926-27, FA Cupin voitto kausina 1909-10, 1923-24, 1931-32, 1950-1951, 1951-52, 1954-55, UEFA Intertoto Cupin voitto 2006.

Sekasorron keskellä hyvä kausi

Newcastle oli yllättävän hyvä. Kuva: Getty Images.
  • Valioliiga: 12.
  • Pisteet: 45
  • 12 voittoa, 9 tasapeliä, 17 tappiota
  • Maaliero: 46-62
  • Cupit:
    • FA Cup: Kolmas kierros, hävisi Arsenalille
    • Liigacup: Puolivälierä, hävisi Brentfordille

Newcastle Unitedin kohdalla ei voi puhua viime kaudesta tai ennakoida tulevaa ilman, että ottaa esiin seuran taustoissa kehää kiertävät omistajuuskaupat. Seuran omistava Mike Ashley on yrittänyt myydä seuraa käytännössä Amanda Staveleyn kautta Saudi-Arabian valtiolliselle sijoitusrahastolle, tuloksetta.

Kauppa jäi lopulta Valioliigan osalta odotustilaan, eikä ulospäin ole juuri tihkunut tietoa, miksi. Britannian hallitus on kertonut, ettei se ota kauppaan kantaa, joten käytännössä asia on yhä vain ja ainoastaan Valioliigan päätettävissä. Mitään vastauksia ei olla saatu, eikä välttämättä saada vielä pitkään aikaan. Asiaa tutkitaan yhä.

Siitä huolimatta Newcastle pelasi kohtalaisen mukiinmenevän viime kauden Steve Brucen alaisuudessa. Moni piti Newcastlea lähes varmana putoajana tai että seura joutuisi taistelemaan sarjapaikastaan, mutta toisin kävi. Newcastle oli lopulta peräti sijalla 12. Bruce onnistui siis yli odotusten samaan aikaan kun seuran taustoissa on kuohunut ja tapahtunut.

Sirkuksen keskellä Newcastlen kannattajat ovat olleet täysin uupuneita omistaja Ashleyyn ja hänen lupauksiinsa myydä seura. Myös manageri Bruce on saanut kannattajilta valtavasti kritiikkiä siitä, ettei hän ole viemässä Newcastlea oikeaan suuntaan. Kannattajien väitteissä on varmasti perää, mutta Bruce johdatti silti Newcastlen korkeammalle kuin pidetty Rafael Benítez kausina 2015-16 sekä 2018-19.

Kauteen Newcastle lähti tilanteessa, jossa Ashleyn lompakosta löytyi jopa rahaa hankintoihin. Jamal Lewis saapui Norwichista 16,5 miljoonalla eurolla ja Callum Wilson Bournemouthista peräti 22,25 miljoonalla eurolla. Molemmat hankinnat onnistuivat vähintään kohtalaisesti.

Wilson teki liigassa 12 maalia ollen joukkueensa paras maalintekijä. Lewis oli pitkään ykkösvalinta vasemmaksi laitapuolustajaksi pelaten 24 ottelussa, mutta loppukaudesta mies joutui seuraamaan pelejä vaihtopenkiltä. Bruce suosi loppukaudesta kolmen topparin linjaa, mikä romahdutti Lewisin peliajan.

Newcastlen kausi lähti käyntiin melko tasaisesti keskikastissa. Se onnistui hakemaan melko vakuuttavasti pisteitä päävastustajiltaan, mutta joulukuun Leeds-tappiosta lähti synkempi ajanjakso. Sen jälkeen Newcastle pelasi yhdeksän ottelua ilman voittoa, joista peräti seitsemän oli tappioita.

Tässä vaiheessa näytti synkältä. 22. ottelukierroksen tappio Crystal Palacelle pudotti Newcastlen jo viimeiselle säilyjän paikalle. Newcastlen onneksi alemmassa keskikastissa ja häntäpäässä joukkueet konttasivat tasaisen vahvasti. Loppukaudesta Brucen joukot venyivät parempiin tuloksiin. Tasapelejä tuli tasaisesti, minkä lisäksi voittosarake vihdoin kasvoi.

Callum Wilson oli Newcastlelta viime kesänä nappihankinta. Kuva: Getty Images.

Ryhmityksen muutos 3-5-2-muotoon selkeytti Newcastlen pelaamista ja puolustamista. Lopulta viimeisten kierrosten hyvät tulokset nostivat Newcastlen pois putoamisviivan tuntumasta. Sarjasta pudonneet Fulham, West Brom ja Sheffield United tippuivat sen verran aikaisin kelkasta, ettei Newcastlen tarvinnut kauheasti pelätä sarjapaikkansa puolesta, vaikka se keikkuikin pitkään 17:ntenä.

Tutut miehet olivat viime kaudella Newcastlen avainpelaajia. Keskikenttäpelaaja Jonjo Shelvey oli joukkueen peliaikakuningas. Miguel Almirón pelasi vahvan kauden keskikentän ylemmällä oksalla ja maalivahti Karl Darlow paikkasi kohtalaisesti Martin Dúbravkaa, joka palasi maalinsuulle loppukaudesta, jolloin myös Newcastlen tulokset paranivat.

Cupeista Newcastlella ei jäänyt juurikaan kerrottavaa. FA Cupissa pelit jatkuivat aina puolivälieriin saakka, jossa Valioliigaan noussut Brentford oli parempi. Kaiken kaikkiaan Newcastle suoriutui toimiston sekasorron keskellä varsin hyvin.

Mitä siirtoja Newcastle on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Hiljaista kuin hautajaisissa

Kaikki loppuu aikanaan. Andy Carroll ei jatka Newcastlessa. Kuva: Getty Images.

Jos viime kaudeksi Newcastlen omistaja Mike Ashley avasi hieman kukkaronsa nyörejä, tänä kesänä on palattu tutumpaan toimintatapaan. Newcastlen osalta siirtomarkkinat ovat olleet hiljaiset. Jopa huhuja on saanut etsimällä etsiä.

Sisään ei ole tullut uusia pelaajia, mutta toisaalta myöskään toiseen suuntaan ei ole juuri ollut liikennettä. Andy Carrollin sopimus umpeutui, eikä mies halunnut jatkaa enää Newcastlessa. Carroll, 32, pelasi viime kaudella vain 381 minuuttia, joissa syntyi yksi maali. Menetys ei ole siis kummoinen kuin ehkä henkisellä tasolla. Carroll on Newcastlen oma kasvatti.

La Liga -seura Alavésissa viime kauden lainalla pelannut ranskalaistoppari Florian Lejeune, 30, siirtyi pysyvästi Alavésin riveihin. Hänkään ei aiheuta Newcastlelle huolenaiheita.

Tulopuolella tuskin nähdään kovinkaan kummoista, ellei Bruce saa taivuteltua Ashleya hankintoihin. Bruce on saamassa kolmen vuoden jatkosopimuksen, joten ehkäpä sopimukseen kuuluu jonkinlaisia varoja myös siirtoihin. Omistaja Ashley ei koe enää kovin mielekkääksi pumpata seuraan rahaa, kun hän haluaisi siitä lähinnä eroon.

Longstaffin veljekset, Matthew (vas) ja Sean ovat aloittamassa viimeisen sopimuskautensa. Kuva: Getty Images.

Joitain huhuja kuitenkin on pyörinyt. Newcastle on ollut kiinnostunut Juventuksen keskikenttäpelaaja Aaron Ramseysta. Lähteiden mukaan Newcastle on tiedustellut Juventukselta Ramseyn, 30, saatavuutta. Ramsey olisi kieltämättä hyvä hankinta Newcastlen keskikentälle, mutta miehen loukkaantumishistoria on myös karua luettavaa.

Newcastle on ollut halukas pitämään hyökkääjä Joe Willockin, joka pelasi viime loppukauden lainalla Arsenalista. Willock, 21, teki Newcastlelle kahdeksan tärkeää maalia lainapestillään. Arsenal ei kuitenkaan vaikuta olevan kovin halukas uuteen lainadiiliin.

Toppariosastoa ollaan myös vahvistamassa, jos rahaa löytyy. Ranskalaislähteet kertovat, että Newcastle olisi kiinnostunut Lillen 21-vuotiaasta hollantilaistoppari Sven Botmanista. Botmanin markkina-arvo on Transfermarktin mukaan 28 miljoonaa euroa, joten nähtäväksi jää löytyykö Newcastlelta sellaisia rahoja.

Sopimuspuolella Newcastlella riittää myös pohdittavaa. Veljekset Sean, 23, ja Matthew, 21, Longstaff ovat aloittamassa viimeiset sopimuskautensa, eikä jatkosopimuksista ole ollut juurikaan puhetta. Molemmista olisi tarjolla kelpo siirtokorvaukset, mutta hinta putoaa koko ajan. Tammikuussa veljekset ovat vapaita neuvottelemaan ilmaisesta siirrosta.

Olisi Newcastlen seurajohdolta jälleen surkea suoritus jäädä tyhjin käsin kahden lupaavan oman juniorin kohdalla. Mitään uutta se ei toki olisi.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Newcastle”]

Ketkä ovat Newcastlen suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Allan Saint-Maximin
24 vuotta
Laitahyökkääjä

Newcastleen kesällä 2019 Nizzasta saapunut laitahyökkääjä Allan Saint-Maximin on ollut Newcastlen kannattajien ilonaihe synkkien aikojen keskellä. Vaikka 51 valioliigaottelussa on syntynyt vasta kuusi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä, on Saint-Maximin, 24, noussut tärkeäksi pelaajaksi Newcastlen hyökkäyspelille.

Allan Saint-Maximin on viihdyttävä pelaaja. Kuva: Getty Images.

Saint-Maximin on nopea ja hyvä haastamaan. Viimeistely ei vielä ole ihan toivotulla tasolla, mutta Saint-Maximin on pelaaja, jota ihmiset tulevat viikosta toiseen katsomaan St. James Parkille. Hän on viihdyttävä ja sanavalmis pelaaja, joka osaa nauraa itselleen myös sosiaalisessa mediassa, jossa hän on Valioliigan viihdyttävimpiä somettajia.

Mikäli Saint-Maximin löytää koneestaan vielä lisää tehoja, saattaa hän löytää itsensä pian isommasta ja vakaammasta seurasta.

Martin Dúbravka
32 vuotta
Maalivahti

Newcastlen avainpelaajaksi kasvanut maalivahti Martin Dúbravka on ollut viime vuosina yksi Valioliigan parhaista veskareista. Sparta Prahasta kesällä 2018 Newcastleen saapunut Dúbravka on vuodesta toiseen torjunut ison kasan pisteitä heikon joukkueen takana.

Martin Dúbravka on Newcastlen ykkösveskari. Kuva: Getty Images.

Viime kaudella Dúbravka oli loukkaantumisen takia sivussa lähes koko kauden. Mies palasi tolppien väliin helmikuun lopulla ja pelasikin siitä asti kauden loppuun saakka kaikki minuutit sarjassa. Samalla kääntyi myös Newcastlen kurssi. Dúbravkan kanssa Newcastle hävisi vain kolme peliä 13:sta mahdollisesta. Selän taakse meni 19 osumaa ja mukaan mahtui kolme nollapeliä.

Ensi kausi alkanee vaihtopenkin kautta, kun mies kävi jalkaleikkauksessa kesällä. Newcastlen kannalta olisi elintärkeää saada ykkösveskari pian tolppien väliin.

Callum Wilson
29 vuotta
Keskushyökkääjä

Newcastle yllätti ennen viime kautta, kun se hankki kärkeen Callum Wilsonin Bournemouthista 22,3 miljoonalla eurolla. Wilson, 29, vastasi huutoon komeasti ja tehoili Newcastlelle 26 ottelussa 12 maalia ja viisi maalisyöttöä. Loppukausi meni kuitenkin osittain pilalle takareisivamman takia.

Callum Wilson kantaa myös ensi kaudella Newcastlen maalintekovastuuta. Kuva: Getty Images.

Wilson on ollut Valioliigassa todella tehokas. Hän on tehnyt 152 ottelussa 53 maalia ja syöttänyt siihen päälle vielä 21 osumaa. Myös Mestaruussarjassa tehot ovat komeat; 46 ottelussa 20 maalia ja 13 maalisyöttöä.

Newcastlen maksettua kesällä 2019 Joelintonista 44 miljoonaa euroa Hoffenheimille, odotettiin hänen nousevan ykköshyökkääjäksi, mutta brassi on ollut totaalinen floppi. Wilson aloittaa myös kauden 2021-22 seuran ykköshyökkääjänä ja kantaa suurinta vastuuta hyökkäyspään tehoista.

Läpimurtopelaaja – Matthew Longstaff

Newcastlen oman junioripolun läpi ponnistava Matthew Longstaff, 21, on kaksi vuotta nuorempi veljeään Sean Longstaffia. Viime kaudella Matty ei jostain syystä saanut juurikaan vastuuta Steve Brucelta, vaikka manageri kehuikin nuorukaisen tulevaisuutta valoisaksi.

Mathhew Longstaff oli kaatamassa Manchester Unitedia kaudella 2019-20. Kuva: Getty Images.

Longstaff tuli ryminällä Newcastlen kokoonpanoon kaudella 2019-20, kun hän tykitti upean osuman Manchester Unitedin reppuun. Mies toisti tempun vielä kauden toisessakin ottelussa Man Unitedia vastaan. Sen jälkeen osattiin odottaa suuria tekoja, mutta viime kausi meni pääasiassa vaihtopenkillä.

Matty on ehkäpä veljeksistä se lahjakkaampi versio, mutta nyt pitäisi myös saada vastuuta ja onnistua lunastamaan paikka Newcastlen keskikentällä. Onko Steve Bruce sitten oikea manageri kehittämään Mathhew’tä? Ehkä ei, ja siksi molemmat Longstaffit ovat pohtimassa tulevaisuuttaan jossain muualla kun heidän sopimuksensa päättyvät kesällä 2022.

Miten Newcastle pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Newcastlen ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Vihattu mies, joka ei hae tyylipisteitä

Valmennusryhmä

  • Manageri: Steve Bruce
  • Apulaismanageri: Steve Agnew
  • Apuvalmentaja: Stephen Clemence
  • Apuvalmentaja: Steve Harper
  • Apuvalmentaja: Graeme Jones
  • Maalivahtivalmentaja: Simon Smith
  • Kuntovalmentaja: Simon Tweddle
Steve Bruce on vanhan liiton valmentaja, joka on onnistunut erinomaisesti Newcastlessa. Kuva: Getty Images.

Moni ei kestäisi päivääkään Steve Brucen kengissä Newcastlessa. Kannattajat eivät varsinaisesti missään vaiheessa ole vielä hyväksyneet Brucen nimitystä Rafael Benítezin seuraajaksi, ja Bruce otti työn vastaan kesällä 2019.

Sen jälkeen seurassa on tapahtunut paljon, ja kaiken keskellä Bruce on pitänyt Newcastlen sarjassa vastoin odotuksia ja vieläpä ylittänyt kaikki odotukset tulosten valossa. Brucen kanssa Newcastle on asemoitunut keskikastiin. Kaudesta 2019-20 Newcastle paransi pisteen ja yhden sijoituksen verran. Lisäksi joukkue paransi maalieroaan neljällä maalilla ja voitti yhden pelin enemmän kuin kaudella 19-20. Suunta on ollut siis oikea.

Ongelmaksi ei ole sinänsä Brucessa, vaan seuraomistaja Mike Ashleyssa, joka on ollut piikki kannattajien lihassa. Benítezilla oli suuria suunnitelmia Newcastlen kanssa, mutta Ashley ei halunnut panostaa seuraan taloudellisesti enempää. Benítez lähti ovet paukkuen ja tilalle tuotiin melko keskinkertaisena valmentajana pidetty Bruce.

Newcastlen kannattajat toivoivat seuran löytävän jonkinlaisen suunnan, jota kohti tehtäisiin töitä määrätietoisesti. Sen sijaan Bruce tuli seuraan, mikä oli merkki siitä, ettei seura ole ihan heti nousemassa entisaikojen loistoonsa.

Brucella on komea pelaajaura takanaan topparina. Bruce edusti vuodet 1987-1996 Manchester Unitedia ja oli isossa roolissa voittamassa kolmea valioliigamestaruutta vuosina 1993, 1994 sekä 1996. Ennen Unitedia Bruce oli Norwichissa tärkeä mies ja kapteeni, kun seura sijoittui historiansa parhaalle sijalle pääsarjassa, viidenneksi. Norwichin kannattajat äänestivät Brucen seuran kunniagalleriaan vuonna 2002.

Valmentajaura alkoi heti peliuran perään Sheffield Unitedissa. ”Vanhan liiton” pelaajasta tuli valmentaja, joka on tehnyt pitkän päivätyön pääasiassa Mestaruussarjassa, mutta myös Valioliigassa. Brucen voittoprosentti on ollut 37.9.

Bruce johdatti Birminghamin kaudella 2006-07 Mestaruussarjan toiseksi. Lisäksi Hullin kanssa Bruce eteni kaudella 2013-14 aina FA Cupin finaaliin, jossa Arsenal oli jatkoajan jälkeen parempi maalein 3-2.

Bruce meritoitui aiemmin sarjanousujen mahdollistajana, mutta Mestaruussarjassa pelin ja valmentajien kehityttyä Bruce ei onnistunut huippuunsa viritetyn Aston Villan kanssa enää samassa tempussa. Kaikki Brucen valmennuspestit ovat päättyneet joko eroon tai potkuihin. Newcastlessa kuitenkin odottaa tällä hetkellä jatkosopimus pöydällä. Uusi sopimus on lehtitietojen mukaan kolmivuotinen.

Viime kaudella Bruce sai myös komean kunnian, kun hänet valittiin Valioliigan huhtikuun manageriksi. Syykin oli selvä, Newcastle ei hävinnyt yhtään ottelua huhtikuussa pelaten tasapelit Tottenhamin ja Liverpoolin kanssa ja voittaen huippukauden pelanneen West Hamin sekä Burnleyn.

Isä ja poika Alex sekä Steve Bruce juhlivat nousua Valioliigaan Hullin kanssa vuonna 2016. Kuva: Getty Images.

Newcastleen Bruce tuli suoraan Sheffield Wednesdaysta, joka ei oikein hyväksynyt Brucen tapaa jättää seura. Wednesday uhkasi lakitoimilla, mutta lopulta Newcastle sai haluamansa. Sunderlandin valmentaminen aiemmin ei juuri auttanut siinä, miten kannattajat ottivat Brucen vastaan, vaikka Bruce onkin kasvanut koillisessa ja kannattanut Harakoita.

Bruce on ollut Ashleylle täydellinen mies päävalmentajaksi. Osa Ashleyyn kohdistuvasta kritiikistä onkin siirtynyt Bruceen, joka on helppo kohde. Bruce uskotteli kannattajille saapuessaan seuraan, että joukkue pelaisi viihdyttävää ja hyökkäävää jalkapalloa. Se oli kuitenkin sananhelinää.

Newcastle pelaa puolustuksen kautta, ja Bruce kiinnittää paljon huomiota vastustajaan. Hyökkäyspelaaminen on hyvin ohuesti organisoitua. Käytännössä Newcastlen hyökkääminen perustuu hyvin vahvasti yksilöihin, ja heillä on runsaasti vapauksia. Puolustaminen sen sijaan on paremmalla tolalla. Bruce on organisoinut vanhana topparina puolustuspelaamisen niin, ettei muodon sisään pääse kovinkaan helposti.

Kun Newcastle riistää pallon, se pyrkii lähtemään nopeasti kohti vastustajan maalia. Ajoittain olisi ehkä syytä hieman jarruttaa, sillä Newcastle tuppaa lähtemään vastahyökkäyksiin alivoimaisina. Newcastle makaa melko alhaalla, joten matkaa vastustajan boksiin on runsaasti.

Bruce on kuitenkin osoittanut Newcastlen peräsimessä olevansa erinomainen valmentaja alempaan keskikastiin. Joukkue on yhtenäinen ja selkeästi Brucen takana. Newcastle on ottanut Brucen alaisuudessa hyvällä prosentilla pisteitä päävastustajistaan, mikä on sarjapaikan kannalta oleellisinta.

Peliryhmitys – muoto

Steve Bruce on käyttänyt Newcastlessa useampia eri ryhmityksiä, mikä selittyy pitkälti sillä, että Bruce lähestyy jokaista ottelua erilaisella ottelusuunnitelmalla. Suunnitelma saattaa mennä täysin uusiksi vastustajasta riippuen. Bruce valmistaa joukkueensa aina vastustajan mukaan. Samaa kaavaa on käyttänyt José Mourinho.

Viime kaudella Newcastle aloitti kauden käytännössä 4-4-2:lla ja sen johdannaisilla. Nopeasti nähtiin myös viiden puolustajan linjaa ja loppukaudesta tuloksia tuli nimenomaan kolmen topparin linjalla ja hyökkäävillä wingbackeilla.

Newcastlen kohdalla on turha puhua siis yhdestä ryhmityksestä tai muodosta. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että loppukaudesta Bruce tykästyi kolmen topparin linjaan, jolla tuli hyviä tuloksia ja myös valinta kuukauden manageriksi. Ryhmitys vaihtuu kuitenkin yhtä nopeasti, kun tulokset heilahtelevat. Varmaa on se, että ennalta kovempia vastustajia vastaan Bruce miehittää keskustan täyteen ja laskee vähintään yhdeksän pelaaja pallon alle.

Maalissa kauden saattaa avata viime kaudella Martin Dúbravkaa tuurannut Karl Darlow, koska Dúbravka on jälleen loukkaantumisen takia sivussa. Heti, kun Dúbravka on kunnossa, palaa hän maalinsuulle.

Toppareista varmoja valintoja avaukseen terveenä ollessaan ovat kapteeni Jamaal Lascelles, 27, sekä Fabian Schär, 29. Mikäli Newcastle pelaa kolmen topparin linjalla, kolmantena lenkkinä saatetaan vasemmalla nähdä vasenjalkainen Paul Dummett, 29. Viime kaudella oikean puolen topparina vastuuta sai myös laitapakkina enemmän nähty Emil Krafth, 27. Myös Federico Fernández, 32, sai loppukaudesta keskitopparina vastuuta.

Jamaal Lascelles on Newcastlen kapteeni ja johtava pelaaja. Kuva: Getty Images.

Viime loppukaudella vasempana wingbackina pelasi paljon Matt Ritchie, 31, joka syrjäytti Norwchista tulleen Jamal Lewisin, 23, mutta Lewis lähtenee kauteen ykkösvaihtoehtona. Bruce luottaa paljon kokemukseen, joten Ritchielle riittää kyllä peliaikaa. Oikealla puolella viime kaudella vastuuta kantoi selvästi hyökkäävämpänä vaihtoehtona Jacob Murphy, 26. Javier Manquillo ja Krafth ovat puolustavampia vaihtoehtoja oikealle.

Keskikentän keskustassa suurta vastuuta kantaa monipuolinen Jonjo Shelvey. Burnleysta vuosi sitten tullut Jeff Hendrick istui loppukaudesta yllättävän paljon penkillä, mutta vastuuta lienee taas luvassa. Sean Longstaff, 23, lienee avauksessa usein, mutta pikkuhiljaa pikkuveli Matthew, 21, saanee myös mahdollisuuksia. Polvivammasta vime loppukaudella kärsnyt Isaac Hayden on myös vahva vaihtoehto keskikentän ankkuriksi.

Hieman ylempänä kenttää Miguel Almirónille on luvassa paljon vastuuta hyökkäyspelissä ja ratkaisevissa syötöissä.

Kärjessä Joelinton saa varmasti vielä useita mahdollisuuksia hurjan siirtosummansa takia. Viime kaudella nähtiin jo pieniä väläyksiä, mutta Callum Wilson on varmempi vaihtoehto tehojen puolesta. Takuuvarma valinta hyökkäykseen on Allan Saint-Maximin, joka viihtyy vasemmalla. Saint-Maximin saattaa olla paperilla keskushyökkääjä, mutta hän hakeutuu usein laidalle.

Bournemouthissa ihastuttanut Ryan Fraser jäi vielä ensimmäisellä kaudellaan Newcastlessa rotaatiopelaajaksi, osittain loukkaantumisten takia. Fraser pystyy pelaamaan oikeastaan kaikissa hyökkäävissä rooleissa paitsi puhtaana kärkenä, joten vastuuta tulee vähintään vaihtopenkin kautta.

Ihanneavaus (3-5-2)

Newcastlen ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=55 /]

Mistä sijoista Newcastle pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Ei pelkoa putoamisesta, mutta ei paljon muutakaan

Sijat: 15-17

Newcastle ylisuoritti pisteodottaman mukaan viime kaudella, mutta vain muutamalla sijalla. Newcastlen taustoissa myllertää, mutta kentällä joukkue suoriutuu yllättävän hyvin. Steve Brucen vastustajalähtöinen lähestymistapa tuo tärkeistä otteluista pisteitä, mikä auttaa tälläkin kaudella siinä, ettei putoamista tarvitse pelätä pahemmin.

Bruce ei ole kuitenkaan muokannut Newcastlen hyökkäämistä yhtään aiempaa paremmaksi. Organisointi on puutteellista ja vastuu jää pitkäli yksilöiden varaan. Toisaalta Newcastle on ollut vahva erikoistilanteissa. Lisäksi viime hetken nousut pisteille tai jopa voittoihin ovat olleet tavaramerkki, joka kertoo henkisestä lujuudesta ja vahvasta joukkuehengestä.

Keskikasti on jälleen realismia Newcastlessa. Sarjapaikka kuitenkin pysyy, mikä auttanee seuran myymisessä, mikäli se joskus todella tapahtuisi.

Mahdollisuudet

Newcastle lähestyy kautta vastustaja kerrallaan. Siinä on omat mahdollisuutensa, vaikka pitkässä juoksussa se saattaa enempi haitata omaa pelaamista kuin tuottaa tulosta. Kun vain pisteillä on merkitystä, joukkue elää ja hengittää voitoista. Yhtenäinen joukkue saattaa venyä isoihin asioihin, kun tähdet ovat kohdallaan.

Kääntyykö Newcastlen onni vai jatkuuko ylisuorittaminen? Kuva: Getty Images.

Ylisuorittamisesta on tullut Newcastlessa enemmän tapa kuin poikkeus. Kaiken mennessä nappiin saattaa Bruce jälleen hiljentää epäilijänsä. Kympin joukkoon Newcastle tuskin nousee, mutta viime kaudesta parantaminen olisi jo maksimisuoritus ja erinomainen onnistuminen.

Haasteet

Newcastle on ylisuorittanut kaksi peräkkäistä kautta pisteodottamaansa nähden. Kaudella 2019-20 Newcastle oli koko sarjan huonoin joukkue pisteodottaman perusteella, mutta silti se onnistui sijoittumaan 13:nneksi.

Kuuluisassa pitkässä juoksussa pisteodottamat yleensä realisoituvat. Sitä on vaikea ennustaa, milloin realisoituminen alkaa näkyä. Brucen ja Newcastlen kohdalla se voi hyvinkin olla tuleva, kolmas kausi. Peli ei ole juurikaan kehittynyt, vaikka viime loppukausi antoikin ehkä tuloksellisesti merkkejä paremmasta. Newcastle on hyvin heikosti organisoitu joukkue Valioliigaan, ja se voi koitua kohtaloksi.

Varsinkin jos joukkuehenki alkaa repeilemään tai omistajuuskuviot alkavat sotkea keskittymistä. Varsinkin taustoissa tapahtuvat asiat eivät voi olla vaikuttamatta joukkueeseen. Muun maussa Callum Wilson toivoi pikaista ratkaisua, jotta joukkue voisi ottaa seuraavan askeleen seurana ja joukkueena.

[td_block_11 custom_title=”Newcastle-uutiset” tag_slug=”newcastle” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]