Manchester Unitedin uusi hankinta Cristiano Ronaldo, 36, tunnetaan pelinumerostaan seitsemän. Lempinimi ”CR7” on yli vuosikymmenen ajan ollut käsite jalkapalloyleisön keskuudessa. Vaatefirma Nikelle ja pelaajalle itselleen se on taas ollut kätevä tavaramerkki, jonka avulla on myyty milloin mitäkin.

Avaruudessa on jopa Cosmos Redshift 7 -niminen galaksi, joka on saanut nimensä juuri CR7:n mukaan.

Manchesterilaisseurassa Ronaldo joutuu todennäköisesti luopumaan seiskasta. 19 viime kauden aikana hän on pelannut vain kerran jollain muulla numerolla (kaudella 2009–10).

Syy pelinumeron vaihtumiseen löytyy uruguaylaishyökkääjä Edinson Cavanista, 34. Kun Cavani liittyi Unitediin lokakuussa 2020, hänelle ylleen puettiin arvostettu seiskapaita. Kahdella pelaajalla ei tietenkään voi olla samaa pelinumeroa.

Miksi Cavani ei sitten vain luovu pelinumerostaan? Valioliigan säännöt kieltävät sen. Kun yhdelle pelaajalle on osoitettu jokin pelinumero, hän ei voi sitä enää valioliigakauden aikana vaihtaa, huomauttaa Dale Johnson Twitter-tilillään. (Toisaalla esimerkiksi Espanjan pääsarjassa LaLigassa numeroita voi muuttaa elokuun loppuun mennessä ennen kuin ne lukitaan.)

Eli koska Cavani on rekisteröity pelinumerolle seitsemän, ainut keino saada tuo numero Ronaldolle, on myydä Cavani. Tämä vaihtoehto on kuitenkin tiettävästi epätodennäköinen.

Toinen, vielä epätodennäköisempi vaihtoehto on, että Valioliigan johto suostuu poikkeusjärjestelyillä myöntämään Ronaldolle seiskapaidan. Tällaista erivapautta ei ole koskaan aiemmin myönnetty kenellekään.

Mestarien liiga on toinen lukunsa. Siellä ei mikään estä Ronaldoa pitämästä tuttua paitaa yllään. Hänen tarvitsee vain päästä vaihdosta sopuun Cavanin kanssa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.