Liverpoolin Naby Keïta ja Wolverhamptonin Romain Saïss lukeutuvat pelaajiin, joiden MM-karsintaottelu jäi pelaamatta Guinean vallankaappausyrityksen takia. Asiasta uutisoi Sky Sports.

Guinean ja Marokon oli määrä iskeä yhteen tänään pääkaupunki Conakryssä, mutta Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Afrikan jalkapalloliitto CAF päättivät, että kamppailu siirretään myöhempään ajankohtaan turvallisuussyistä.

Liverpool on tiettävästi ollut yhteydessä Keïtaan ja Guinean maajoukkueeseen. Keskikenttäpelaaja on kunnossa ja aikoo palata Merseysidelle mahdollisimman nopeasti.

– Guinean poliittinen tilanne ja turvallisuustilanne on tällä hetkellä täysin epävakaa. FIFA ja CAF tarkkailevat sitä tiiviisti, tiedotteessa todettiin.

Tiedot vallankaappausyrityksen onnistumisesta ovat olleet epäselviä. Sotilaat ovat kertoneet hajottaneensa presidentti Alpha Condén hallinnon ja sulkeneensa rajat.

Saïssin tähdittämä Marokon joukkue oli jumissa hotellissa, mutta maan suurlähetystön avulla he pääsivät palaamaan kotimaahansa.