Uusien omistajien myötä valtavan henkisen boostin saanut Newcastle isännöi Tottenhamia sunnuntain toisessa valioliigaottelussa. Joukkue on kuitenkin edelleen se sama kuin ennen omistajanvaihdosta, se, joka lähti tähän otteluun putoajan paikalta. Värikkäitten vaiheitten jälkeen taululle saadun 2-3 -tuloksen myötä se on punaisella alueella edelleen.

Tunnelma oli jo alkuseremonioiden aikaan jotain aivan muuta, kuin mihin tässä sarjassa on viime aikoina totuttu. Loppuunmyyty St James’ Park oli täynnä lippuja, tifoja, ja ennen muuta ääntä.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Callum Wilson pamautti jo valmiiksi massiivisen metelin uusiin sfääreihin, puskemalla Javier Manquillon keskityksen maaliin jo ennen kahden peliminuutin täyttymistä.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Tottenhamin viime kesän puolustajahankinnat Cristian Romero, ja ennen kaikkea Emerson Royal tuntuivat olleen stadionin tunnelmasta hämmentyneitä. Alkuminuuteilla molemmille iskettiin painetta, ja Royal katseli myös avausosumaa läheltä. Kumpikin nousi esiin erityistaidoillaan ottelun myöhemmissä vaiheissa.

17. minuutilla Sergio Reguilon sai hyökkäyspäässä siirrettyä pallon keskelle, Tanguy Ndombélélle. Tämä ampui Jamaal Lascellesin jaloista pelin tasoihin.

Alun ilotulituksen jälkeen Newcastle-päät painuivat yllättävän nopeasti. 23. minuutilla Harry Kane vältti taidolla paitsion, Manquillon jäätyä alas roikkumaan. Nosto yli ulos tulleen Karl Darlown, 1-2.

Kentällä kovuudessa ei säästelty; ensimmäiseen puoleen tuntiin peli oli useaan otteeseen pysähdyksissä hoitotoimenpiteiden vuoksi. Yhteenkään vaihtoon joukkueet eivät kuitenkaan olleet pakotettuja. Isäntien Sean Longstaff palkittiin varoituksella taklauksestaan 34. minuutilla.

Spurs kiitti saamastaan yliotteesta ottelussa, ja jatkoi painostamista. Lucas Moura pamautti pallon ylärimaan 39. minuutilla.

Ensimmäisen jakson loppupuolella ottelu keskeytyi pidemmäksi toviksi, jonkun saatua katsomossa mitä ilmeisimmin sairaskohtauksen. Pelaajat viittilöivät penkkien suuntaan pitkään, kunnes liikkeelle saatiin lääkintähenkilökuntaa hätiin sydäniskurin kanssa. Stadion hiljeni hetkessä lähes täysin. Andre Marriner ohjasi lopulta joukkueet koppeihin, tauolle siis lukemissa 1-2.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Ensimmäiselle jaksolle osoitetut seitsemän lisäminuuttia palatiin pelaamaan loppuun lyhyen tauon jälkeen, ja kotijoukkueelle ne tarkoittivat lisää kylmää kyytiä. Kane löysi vasemmalta takatolpalta täysin vapaan Heug-Min Sonin, joka muutti lukemiksi jo 1-3. Kane tuntuu alistuneen tilanteeseen, jossa edustaa yhä edelleen Tottenhamia. Tämän myötä tehot ovat selkeästi palailemassa.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Maalin jälkeen nähtiin vielä annos harrastajateatteria, Royalin kompastuttua, ja jäätyä virumaan nurmelle pitkäksi aikaa. Tämän jälkeen sille varsinaiselle puoliajalle.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Toivo hiipui jyrkällä kurssilla

Tottenham jatkoi toisella jaksolla ottelun vallankahvassa. Puoliskon ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen vieraitten pallonhallinta oli 63 prosenttia, maalintekoyritykset tauon jälkeen 0-3. Newcastle tuntui toistuvasti hukkaavan hyökkäyspelinsä ideat jo keskialueella.

Kun peliin ei enää todellista draamaa tuntunut kehkeytyvän, piti myös Romero oman teatterihetkensä Newcastle-maalin edustalla 70 minuutin vaiheilla. Napautus säärisuojaan teki argentiinalaisesta täysin liikuntakyvyttömän useaksi minuutiksi, aina siihen saakka kun Marriner puhalsi pilliinsä. Tilanteesta ei seuraamuksia suuntaan tai toiseen.

Ottelun loppu oli melkoista antimainosta sarjalle. Isäntien peliä symboloi tragikoominen Joelinton, joka ei tuntunut onnistuvan yhtään missään kentällä yrittämässään. Spurs-miehistö taas tuntui lyöneen homman täysin läskiksi, huomattuaan kotijoukkueen avuttoman tilan.

Jonjo Shelvey tuli kentälle vaihdosta tunnin kohdalla, ja nappasi toisen varoituksensa myötä suihkukomennuksen 83. minuutilla. ”We want (Steve) Bruce Out” oli kotiyleisön ratkaisuehdotus. Tuhannennessa ammattilaisottelussaan managerina toiminut 60-vuotias voi vain kohotella olkapäitään.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Eric Dier nosti kuitenkin vielä yllättäen Newcastlen toiveita, ohjattuaan Jacob Murphyn vaparikeskityksen täysin vapaasta paikasta voimalla ohi Hugo Llorisin. Stadionilla oli tässä vaiheessa jo hyvin reilusti tyhjää tilaa, eivätkä ajoissa poistuneet lopulta suuria menettäneet; 2-3 jäi myös lopputulokseksi.