Brentfordin kannattajat saapuivat lauantai-iltapäivällä kotistadionilleen varmasti mielessään kolme pistettä, vieraana kun oli surkean alkukauden esittänyt Norwich City.

Kaksijakoisesta pelistä tuli vieraille riemukas, loppulukemat 1-2.

Canaries tuli peliin otteella, jonka perusteella ei uskoisi että joukkue oli vielä lauantaiaamuna isäntiään 10 pistettä jäljessä.

Jo kuudennella minuutilla nähtiin pohjoismaista magiaa vieraiden taholta. Mathias Normann teki ensimmäisen valioliigamaalinsa mahtavan yksilösuorituksen päätteeksi vedolla oikeaan alakulmaan.

Mikäli oheinen upotus ei aukea, voit katsoa sen sisällön täältä.
Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Mathias Normann's first-ever Premier League goal gave Norwich the lead for the first time in a league game this season.

And it was their first PL goal away from home in 2021/22. 🥳

Beesin otteluissa Pohjoismaat ovat aina läsnä, jo joukkueen tanskalaisista taustoista ja manageri Thomas Frankista alkaen. Niin ne olivat myös nyt, tosin vieraitten toimesta. Norjalaisen Normannin osumaa seurasi 29. minuutin rankkarimaalillaan Teemu Pukki.

Pukki hankki pilkun itse, hänelle tyypillisellä juoksulla linjan taakse. Vaihdosta varttia aiemmin tullut Charlie Goode joutui kaatamaan Huuhkajat-kärjen.

Maali oli Pukille kauden kolmas, ja koko Norwichille kaudella Valioliigassa vasta viides.

Viivytystaistelu ratkaisi

Marcus Forss ei tappioasemasta huolimatta päässyt kentälle tauolta, vaan Frank luotti hyökkäysvoimassa ennemmin Malmössä syntyneeseen Saman Ghoddosiin.

Pukki oli hyvin lähellä päivän toista osumaansa toisen jakson edettyä vasta muutaman minuutin. Veto niukasti takakulman ohi. Pian tämän jälkeen Bryan Mbeumo karkasi, ja iski pallon ohi Canaries-vahti Tim Krulin. Maalia kuitenkin edelsi paitsio, eikä kavennus jäänyt voimaan.

Ghoddos kiitti peliminuuteista tunnin kohdalla upealla keskityksellä. Norwichin puolustus oli totaalisen pihalla vartioinnissaan, ja Rico Henryllä kaikki maailman tila maalilla, 1-2.

Brentford FC

@BrentfordFC
An outrageous cross from Ghoddos goes all the way through to Henry who turns it over the line at the back post

🐝 1-2 🔰
#BrentfordFC #BRENOR

ONE BACK, COME ON BOYS!!!!!!!!!!!

🐝 1-2 🔰

Brentford haki tasoitusta Henryn osuman jälkeen raivokkaasti, ja sitä tarkoitusta varten verkkarit riisui myös Forss. Pitkän odottelun jälkeen turkulainen korvasi kentällä juuri Henryn, 69. minuutilla.

Isäntien toimitus kentällä vaikutti pitkään siltä, että Norwich joutuisi vielä luopumaan ainakin osasta pisteitä. Kuuden minuutin lisäaikakaan ei kuitenkaan lopulta saanut vieraita taipumaan. Brentfordin tappioputki on tosiasia, kun taas Canaries yli kaksinkertaisti pistesaaliinsa – ja ohitti taulukossa Newcastlen ainakin tilapäisesti.