Aston Villa tiedotti sunnuntaina antaneensa potkut päävalmentajalleen Dean Smithille. Villa on Valioliigassa viiden ottelun tappioputkessa ja enää kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Potkut olivat valioliigakauden viidennet Xisco Muñozin (Watford), Steve Brucen (Newcastle), Nuno Espirito Santon (Tottenham) ja Daniel Farken (Norwich) jälkeen.

Smithin seuraajaksi Sky Sports nostaa esille kolme kovaa ja laajalti arvostettua nimeä. Kenties kaikkein kiinnostavin heistä on tanskalainen Kasper Hjulmand.

49-vuotias Hjulmand on valmentanut Tanskan A-maajoukkuetta heinäkuusta 2020 lähtien. Hän johti joukkueensa viime kesän EM-kisojen välieriin ja on tehnyt myös MM-karsinnoissa erinomaista jälkeä. Tanska on voittanut kaikki kahdeksan MM-karsintaotteluaan huimalla maalierolla 27-0 ja se varmisti Saksan jälkeen toisena maana paikkansa ensi vuoden MM-turnauksessa. Tanska lienee ensi vuonnakin yksi kisojen mustista hevosista EM-kisojen tapaan.

Neuvotteluvaiheessa ei välttämättä vielä olla kenenkään kanssa, mutta Sky Sportsin mukaan Hjulmand on yksi Aston Villan harkitsemista nimistä, kun seura etsii Smithille korvaajaa maaottelutauon aikana. Hjulmandin puolesta puhuu sivuston mukaan se, että Aston Villan urheilujohtaja Johan Lange on niin ikään tanskalainen ja Hjulmandin hyvä tuttu.

[readmore from=Aston-Villa]

Muina vaihtoehtoina Sky Sports mainitsee Liverpool-legendan ja skotlantilaista Rangersia nykyisin valmentavan Steven Gerrardin sekä Southamptonin nykyisen valmentajan Ralph Hasenhüttlin. Juuri Southampton aiheutti Aston Villalle viimeisimmän tappion.

Dean Smith oli toiminut Aston Villan valmentajana lokakuusta 2018 lähtien.