Manchester United vahvisti tänään maanantaina, että Ralf Rangnick on seuran väliaikaismanageri kauden 2021-22 loppuun saakka.

Rangnick, 63, saapuu Manchesteriin Venäjältä, jossa hän toimi Lokomotiv Moskovan urheilu- ja kehitysjohtajana. Hän jatkaa vastaavan kaltaisissa tehtävissä myös manchesterilaisseurassa reilun puolen vuoden valmennuspestinsä jälkeen.

Edellisen kerran valmennushommissa kaudella 2018-19 työskennellyt Rangnick on kerännyt vuolaita kehuja lähes joka suunnasta viime viikkojen aikana. Monet uskovat hänen kääntävän Manchester Unitedin kelkan sormia napsauttamalla, mutta todellisuudessa työsarkaa riittää ja pätkäpestin aikana tuskin suuria ihmetekoja nähdään.

Chelsean Thomas Tuchelin ja Liverpool Jürgen Kloppin oppi-isänä pidetyn Rangnickin tilastot valmennusuralta eivät ole edes kovinkaan mairittelevia.

Bundesliigassa VfB Stuttgartia, Hannoveria, Schalkea, Hoffenheimia ja RB Leipzigiä luotsanneen saksalaisen voittoprosentti 294 ottelusta on 41.20%. Voittoja (121) ei ole montaa enemmän kuin tappioita (102). Maaliero on 46 osumaa plussan puolella (456-410).

Täytyy toki muistaa, että Rangnickilla ei ole ollut käsissään laatuporukoita, joiden kanssa olisi ollut lupa odottaa menestystä. Siitä huolimatta, ja osittain jopa sen takia, hän ei välttämättä ole ihan kaiken hehkutuksen arvoinen.

LUE MYÖS:

Sporting Life Football

@SportingLifeFC
Ralf Rangnick's all-time Bundesliga managerial record:

‣ Games: 294
‣ Won: 121
‣ Drawn: 71
‣ Lost: 102

‣ Goals for: 456
‣ Goals against: 410

‣ Win percentage: 41.20%

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.