Arsenalista tuli sunnuntaina yksi FA Cupin 3. kierroksen suurimmista uhreista, ellei suurin, kun se taipui vieraskentällä Nottinghamille 0-1. Gunnersin iltapuhde oli hyvin vaisu, eikä se saanut koko ottelussa yhtään laukausta kohti Nottinghamin maalia.

Ottelua ITV:lle kommentoinut Manchester Unitedin ikoni Roy Keane tunnetaan suorapuheisena kommentaattorina, eikä Keane säästellyt Arsenalia nytkään. Hän syytti tappiosta Arsenalin ”pehmeyttä” ja viittasi sanavalinnoissaan oletettavasti Arsenalin kokovalkoiseen peliasuun, jonka taustalla oli tärkeä kampanja Lontoossa ikävästi yleistyneitä teini-ikäisten surmia kohtaan.

– Peli on ollut surkeaa molemmilta joukkueilta, Keane jyrähti jo puoliajalla.

– Arsenal näyttää laatunsa puolesta kuin Real Madridilta, mutta he pelaavat kuin pubijoukkue. Todella heikkoa. Heidän syöttönopeutensa, päätöksentekonsa ja linjojen taakse syöttäminen on ollut todella surkeaa.

Arsenalin ikoni Ian Wright yhtyi kritiikkiin ottelun jälkeen. Wrightin mielestä Arsenal ei saa käyttää tekosyynä joukkueen nuoruutta.

– Olemme puhuneet siitä, kuinka nuori joukkue Arsenalilla on, mutta he ovat myös erittäin kokeneita. Bukayo Saka on pelannut 110 ottelua ja Sambi Lokonga oli Anderlechtin kapteeni 21-vuotiaana. Joukkueessa on nuoria pelaajia, mutta he ovat myös kokeneita, Wright sanoi.

Keane jatkoi ryöpytystään myös toisen puoliajan jälkeen.

[readmore from=Arsenal]

– He hävisivät taas. Kyse on pehmeydestä. Okei, heiltä puuttuu pelaajia, mutta Arsenal on helppo vastus.

– He eivät olleet pelissä millään tapaa läsnä. Tämänpäiväinen oli Arsenalille iso takaisku, Keane summasi.

Vaikka FA Cupin osalta Arsenalin pelit olivat nopeasti ohi, jatkaa se taisteluaan Liigacupin välierissä. Välierien molempia pelejä lykättiin viikolla Liverpoolin koronatilanteen vuoksi, mutta tulevan torstain ohjelmassa vieraspeli Anfieldilla on.

Lähde: Football London