Leicesterin manageri Brendan Rodgers myöntää, että keskikenttäpelaaja Youri Tielemans saattaa jättää seuran.

Belgian A-maajoukkueessa 47 kertaa esiintynyt Tielemans, 24, ja Leicester ovat neuvotelleet jatkosopimuksesta jo kuukausien ajan tuloksetta.

Tielemans siirtyi Leicesteriin tammikuussa 2019 lainalle AS Monacosta ja puoli vuotta myöhemmin hänet hankittiin pysyvästi Kettujen riveihin 45 miljoonan euron korvauksella. Tähän mennessä hän on pelannut Leicesterissä 131 ottelua tehden niissä yhteensä 23 maalia ja syöttäen 22.

Leicesterin ja Tielemansin nykyistä diiliä on jäljellä puolitoista vuotta, ja hänet on yhdistetty huhuissa useisiin suurseuroihin.

– Hän on sopimuksessaan siinä iässä ja vaiheessa, että hänen on varmistettava, että hän tutkii kaikki vaihtoehdot. Haluaisin, että hän jatkaa täällä Leicesterissä, se on luonnollista, mutta ymmärrän, että [jalkapalloilijan] ura on hyvin lyhyt, sanoi Rodgers Sky Sportsin mukaan.

– Pelaajille kyse on kunnianhimosta, haasteesta ja joskus erilaisesta ympäristöstä. Olemme nähneet sen ennenkin monta kertaa.

– Joukkueet ovat voittaneet Mestarien liigan, ja pelaaja siirtyy eteenpäin. Se on pelin luonne. Minä voin pitää huolen vain siitä, että kehitän häntä pelaajana, pidän hänet keskittyneenä ja jätän kaiken muun toisten hoidettavaksi.

– Meillä on läheinen suhde, se on todella vahva. Lupasin hänelle tänne tullessani, että kehitämme häntä pelaajana, ja hän uskoo tähän ympäristöön.

– Kun pelaaja on sitoutunut, keskittynyt ja ammattimainen, se ei ole koskaan huolenaihe minulle. Yourista näkee, etttä hän on iloinen ja rakastaa täällä olemista, ja on kunnioitettava, että näiden kavereiden urat ovat lyhyitä.

Rodgersin mukaan Leicester ei voi jäädä harmittelemaan paikalleen, jos avainpelaaja päättää siirtyä muualle. Korvaaja pitää olla valmiina.

– Se on avainasia. Olen sanonut sen ennenkin pelaajaputkesta. On aina katsottava eteenpäin, se on tärkeää. Joskus se (pelaajan siirto) tapahtuu yllättäen.

– Toisinaan taas tietää, missä tilanteessa ollaan. Etsimme aina sellaista pelaajaa, joka sopii siihen, miten me toimimme. Niin on aina ollut, ja sama pätee kaikkiin pelaajiin kaikilla pelipaikoilla.

– Jos menetämme yhden, meidän on oltava valmiita seuraavan pelaajan tuloon.