Manchester Unitedin hyökkääjä Mason Greenwood ei palaa joukkueen vahvuuteen hänen vapauduttua keskiviikkona poliisin huostasta takuita vastaan, kertoo Athletic.

Greenwood, 20, pidätettiin sunnuntaina epäiltynä raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Suur-Manchesterin alueen poliisi kertoi tällä viikolla, että häntä epäillään myös seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tappouhkauksesta.

Poliisi tiedotti, että sille oli myönnetty toinen pidennys pitää Greenwood vangittuna keskiviikkoon asti, mutta hänet vapautettiin keskiviikkona takuita vastaan lisätutkimuksia odotellessa.

Hyökkääjän entisenä tyttöystävänä tunnettu nainen julkaisi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita verisistä kasvoistaan ja ruhjeista, jotka olivat hänen mukaansa hyökkääjän aiheuttamia. Nainen lisäsi Instagram-tililleen myös äänitallenteen, jossa mies yritti ilmeisesti pakottaa naista seksiin.

Manchester United ilmoitti Greenwoodin pidätyksen yhteydessä, että hyökkääjä ei osallistu toistaiseksi joukkueen harjoituksiin tai peleihin. Seura on vahvistanut Athleticille, että hänen vapauttamisensa ei vaikuta tähän päätökseen.

Greenwood on Manchester Unitedin oma kasvatti, joka on pelannut seuran edustusjoukkueessa 129 ottelua tehden niissä yhteensä 35 maalia ja syöttäen 12. Hänellä on sopimus seuran kanssa kesään 2025 asti.